2024. április 23., kedd

Hamarosan indul a Nyárhangoló Fesztivál

Értékes nyereményekben is részesülhet az, aki július 7-e és 10-e között ellátogat a VM4K által szervezett Nyárhangoló Fesztiválra.

A résztvevők dolga a tömegben megkeresni a minden nap más álruhát viselő játékmestert, és tombolajegyért cserébe válaszolni egy kérdésre.

Azonban nem csupán ezért érdemes kilátogatni minden nap a fesztivál helyszínére!  

Amint arról többször is hírt adtunk, a négy naposra tervezett rendezvénysorozat programját úgy alkották meg, hogy délelőttől egészen késő éjszakáig, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenki számára kínáljon valamit.

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ Palicsot álmodta meg a fesztivál színhelyéül, a Női strand, a Vigadó, a Bagolyvár környéke, valamint a Nyári színpad előtti térre várják a látogatókat.

Ami a programot illeti, a komolyzene kedvelőitől, a táncházak kedvelőin át, vagy akár a popkultúrát szerető közönség is megtalálja majd a maga számítását, de a film- és színházművészet, továbbá a komolyzene, vagy az irodalom iránt érdeklődők is tartalmas időtöltésben vehetnek részt.

Kirakodóvásár, büfés kocsik, borkülönlegességek várják a látogatókat, a kicsiket kézműves foglalkozások, koncertek kötik majd le.

Vajdaság legjobb zenekarai, mint a Juhász zenekar, a Csalóka zenekar és a Duhaj zenekar szórakoztat, de fellép a népszerű a Halott Pénz együttes, továbbá záróprogramként nagyszabású Kálmán és Lehár operettestet is figyelemmel kísérhet a nagyérdemű.

Az előadóvendégek között lesz Eperjes Károly magyarországi színművész, Krausz Gábor séf bemutatja a gasztronómiai könyvét, Varró Dániel költő is elhozza az egyik gyermekkötetét.

A fesztivál minden programja ingyenes, a nagy közönséget vonzó eseményekre azonban regisztráció szükséges. Erről, valamint a Nyárhangoló Fesztivál részletes programjáról minden információ megtalálható a VM4K Facebook oldalán.