2024. április 26., péntek
OLVASNIVALÓ

Sorozatok jeges koktélok mellé

És lassan, és némi fáziskéséssel az időjárásban, a nyár is megérkezett, így ideje megnézni, milyen sorozatokat is nézünk majd hideg koktélok társaságában?

Június elejétől a Hulu tartalomsugárzón megtekinthető az Orville sci-fi sorozat harmadik évada, amely a Star Trek sorozatok méltó riválisává nőtte ki magát, az Amazon tartalomszolgáltatón pedig a Boys, szuperhősös szatírasorozat harmadik évadát nézhetjük meg.

Disney +-ra megérkezett a Ms Marvel filmsorozat, amelyben egy tizenéves lány gyarapítja a Marvel filmuniverzum szuperhőseinek a sorát. A Netflixre is felkerült a Birmingham bandái (Peaky Blinders) sorozatnak a hatodik, sorozatzáró évada. Az AMC+ elkezdte sugározni a Dark Winds televíziós sorozatot, amely két navahó rendőrt követ nyomon az 1970-es években az Egyesült Államok délnyugati részén, akik egy kettős gyilkosság elkövetőjét igyekszenek kézre keríteni, a nyomozás kapcsán viszont saját hitük megkérdőjelezésére kényszerülnek. A sorozat gyártói között van Robert Redford és R. R. Martin, a Trónok harca-könyvek szerzője is.

Starz gondozásában elrajtolt a Becoming Elizabeth című sorozat is, amely Tudor Erzsébet kamaszkorába kalauzol el minket, ahogyan árvaként, a korona megszerzésének az érdekében belekeveredik az angol királyi udvar politikával és szexualitással túlfűtött világába.

A Netflixen harmadik évaddal folytatódik az Esernyő Akadémia (Umbrella Academy) című időutazós képregény hatalmas sikert elérő sorozatváltozata. Június 24-én pedig a Nagy pénzrablás (Money Heist) sorozat dél-koreai változatát is elkezdhetjük nézni.

Izgalmasnak ígérkezik a július 1-jén az Amazon +-ra érkező The Terminal List sorozat Chris Prattal a főszerepben. Pratt egy egykori amerikai kommandós tisztet alakítva igyekszik kideríteni, hogy katonai egységét miképpen érhette végzetes rajtaütés egy szigorúan titkos küldetés során. Júliusban a sorozatbemutatók terén a Netflix viszi a prímet a Resident Evil című sorozatának a bemutatásával.

Az azonos című mozifilm-, illetve számítógépes játéksorozat franchise-ön alapuló széria csaknem harminc évvel a T-vírus felfedezése után veszi kezdetét, amikor is vírus okozta világjárvány leleplezi a vírust szabadjára engedő Umbrella Corporation sötét titkait.

Augusztusban pedig az HBO által végre a képernyőkre kerül a kultikus Trónok harca sorozat előzménytörténete, a Sárkányok háza (House of Dragon). A széria kétszáz évvel a Trónok harca előtt, a Targaryen-Ház felemelkedését és bukását meséli el. A lélektani thrillerek kedvelői számára izgalmasnak ígérkezik a Hulura augusztus 30-án érkező The Patient című minisorozat, amelynek a főhőse, a feleségét nemrég elvesztő pszichoterapeuta, egy sorozatgyilkos fogságában találja magát, aki egy szokatlan kéréssel fordul hozzá. Azt kéri tőle, hogy fékezze meg gyilkossági késztetéseit.

A Disney + augusztus utolsó napján kezdi el vetíteni a Csillagok háborúja filmek univerzumában játszódó legújabb, Andor című sorozatot. A rendkívül sikeres Csillagok háborúja – Zsivány egyes (Rogue One: A Star Wars Story) előzménytörténete a Zsivány egyes egyik főhősének, Cassiannak az életét meséli el, ahogyan egy veszélyekkel, megtévesztésekkel és cselszövésekkel teli korszakban arra az útra lép, amelynek a végén a Birodalom elleni Lázadók hőse lesz.