2024. április 19., péntek
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Mágia elemekkel, elementálokkal

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.
– Egy ismerősömtől hallottam, hogy nagyon sikeres mágiát küldött neki, az elemekkel és elementálokkal kapcsolatban. Azonkívül, hogy a kívánsága teljesült, egy nem várt lelki béke, lelki egyensúly van jelen most az életében. Nos, szeretnék erről többet tudni, mielőtt én is alkalmaznám. Valahogy nem találom a helyem, anyagi gondjaim is vannak.
– Az elemi mágia azon mágiafajta, melyben az elemek és elementálok kapnak főbb szerepeket, s az ő segítségükkel hozzuk létre a varázslatot. A világot fölépítő őselemek: a Tűz, a Föld, a Levegő, a Víz, valamint az ötödik elem, az éter (akasa). A négy elemnek egyensúlyban kell lennie a testi, lelki és szellemi egészség elősegítése és fenntartása érdekében. Ha nincs meg az egyensúly, az okozhat diszharmóniát, egy kibillent lelkiállapotot. Ilyenkor sokszor érezhetjük azt, hogy nem találjuk a helyünket. Attól függ, hogy melyik elem van kibillent állapotban, legyen az hiány vagy többletenergia, úgy kell megfelelő módon harmonizálni az egyensúlytalanságot.
– Melyik elem mit okozhat?
– Ha túl sok bennünk a tűz, az okozhat magas vérnyomást, dühöt, érzelmi kitöréseket és hisztérikus viselkedést is. A tűzenergia hiánya lehet a szenvedély hiánya is. A víz elem hiánya nemcsak fáradtságot, hanem kedvetlenséget, motivációhiányt okozhat. Ha pedig túl sok vízenergia van jelen, akkor érzelmileg kicsit túlcsordultunk, rosszabb esetben ez testünkön is már megjelenhet ödéma formájában. A föld hiánya jelezheti a stabilitás, a biztonság, a racionalitás hiányát is, a túl sok föld elem pedig sokszor az erősebb kontrollt. A levegő eleme az információk áramlására hat ki. De mindig fontos az egyes elemek egymáshoz viszonyított aránya is. Minden elemet lehet harmonizálni megfelelő illattal, színnel, formával, tárggyal és mágia által.
– Értem. És mi van az elementálokkal?
– Az elementálok természetszellemek, ha dolgozni akarunk velük, akkor el kell végeznünk az elemek meditációját, eközben kapcsolatot létesíthetünk az elementálokkal és azoknak az uralkodóikkal. Lényeges, hogy pontosan végezze a rítust, mert ha megidézzük az elementálokat, és rosszul irányítjuk őket, abból baj lehet. Fontos, hogy mi irányítsuk őket, s ne fordítva legyen, mivel az elementáloknak erejük van bőven, de nem sok intelligenciával bírnak. Tehát, ha el akarunk végezni egy rítust az elemek és az elementálok erejével, akkor maradéktalanul be kell tartani a pontos utasítást. Egy kívánsághoz legjobb minden elemet aktiválni, minden elementáltól kérni az általa irányított energiát, s így járunk sikerrel.
– Például a pénzvarázslathoz is mindet meg kell szólítani?
– Igen. Egy pénzvarázslatban a föld segíthet gazdagságával, a levegő a gyorsaságával, a tűz a rugalmasságával, a víz a változásával. Uralkodójukat hívjuk a varázslatokhoz, de szólítsuk meg népét is. Pl. a levegőnél Paraldát szólítsuk meg, ez az uralkodója neve, de a szilfeket is említsük meg, mert ő a népe: Hívlak téged Paralda, a könnyed és mozgékony szilfek uralkodója... Tehát le fogom pontosan írni, mi a teendő, kit kell megszólítani, hogyan s mit mondjon.
– Egyébként milyen elementálok vannak, s mire jók?
– A földelementálokat szokás gnómoknak, törpéknek, manóknak, koboldoknak nevezni. Feladatuk a Földön fellelhető szilárd halmazállapotú tárgyakhoz köti őket. Nekik köszönhetjük az anyagi megvalósulást. Szerepük szerint ők juttatják el a növényekbe a tápanyagot, és szabják meg azok növekedési irányát is. A manók azok, akik gondoskodnak egy adott tér, szoba, lakás szellemi védelméről. A gnómok hívhatók, ha segítség kell anyagi dolgokban, stabilitásban és növekedésben.
A vízelementál a sellő, más néven nimfa vagy udine. Ők vesznek részt mindenfajta kémiai folyamatban, reakcióban. Feladataik közé tartozik a folyadékok áramlásának fenntartása a növényekben. A sellők felelősek a kisebb vizek élővilágának és összhangjának a fenntartásáért. Udine a legsegítőkészebb az érzelmi dolgok ügyeiben, mint a szerelem és a barátság, vágy és jókedv.
A levegőelementálok a tündérek, dévák és szilfek. A légnemű és gázjellegű dolgokban vannak jelen. Hozzájuk tartozik a növények ősképének beleszövése az egyedi növénybe. Ennek köszönhetjük, hogy az egyéni vonásokon túl az egy fajba tartozó növények hasonlítanak egymásra. Rokonszenvvel viseltetnek a madarak iránt is. Tanulási sikereknél, vizsgáknál hívhatóak.
A tűz szellemei a szalamanderek. A rovarokhoz vonzódnak, és gyakran kötődnek a különböző virágporokhoz is. Segítségük akkor hívható, ha az akarat és az erő ügyeiben várunk megoldást, mint például az akaraterő, konfliktus másokkal, háború és bátorság. Hozzájuk tartozik az átváltozás minősége is.
Külön csoport az ember érzékelését segítő elemi lények. A szaglásnál a föld, az ízlelésnél a víz, a tapintásnál a tűz, a látásnál a levegő, a hallásnál pedig a víz és a levegő elementáljai együttesen segédkeznek az embernek.
Léteznek még különleges természetelementálok is. A faunok a „fák szellemei", a fák növekedését segítő földelementálok. Egészséges fánál a faun spirálszerűen áthatja a fát, a lombtól egészen a gyökérig. Amikor a faun elhagyja a fát, a fa elpusztul. A múzsák a „szférák zenéjét" hozzák le a Földre. Hangversenyeken ott táncolnak a zenészek feje fölött. Az elfekhez tartoznak a rétek, a mezők. Fontos, hogy úgy tekintsünk a minket körülvevő világra, hogy mindenben ott vannak a természetszellemek. Még ha nem is látjuk őket, képzeljük csak el! A természetszellemekkel való foglalkozásnak érdekes területe a Föld gyógyítása. Mindenki tisztában van azzal, hogy az emberiség milyen mértékben szennyezte el, rombolta le maga körül a környezetét.
– Értem. Kérem tehát a komplett elemek és elementálok mágiáját, elsősorban az anyagi problémám megoldására.

KERETBE A REKLÁMSZÖVEG!