2024. március 29., péntek

Egy hét múlva indul a Szabadegyetem

Július 6-án indul a Vajdasági Ifjúsági Fórum (VIFÓ) kiemelt rendezvénye, a XIX. Vajdasági Szabadegyetem, melyet ezúttal is a kishegyesi Kátai-tanyán szerveznek meg.

A tartalmasnak ígérkező négy nap alatt a fiatalok tartalmas  előadásokat hallgathatnak a jelenkor aktuális politikai, gazdasági kérdéseivel kapcsolatban, a résztevevők különböző workshopokon vehetnek majd részt, amelyek a vállalkozás indítás, -vezetés módszertanával, pszichológiájával foglalkoznak.

A Szabadegyetem olyan neves közéleti személyiségeket lát majd vendégül, mint Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke. Előadást tart majd Lázár János, építési és beruházási miniszter, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese, Pásztor Bálint, parlamenti képviselő, Szabadka Város képviselő-testületének elnöke, és Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője is.

A részletes program megtekinthető a VIFÓ Vajdasági Szabadegyetem Facebook oldalán.