2024. április 18., csütörtök

Hogyan telefonálhatunk olcsóbban a nyaralás alkalmával?

Külföldön tartózkodás esetén a legköltséghatékonyabb, ha valamelyik alkalmazáson keresztül telefonálunk valakivel, amennyiben van ingyenes internet-hozzáférésünk. Minden más esetben a roaming költségek nagyon magasak lehetnek. A költségek csökkentése érdekében tájékozódni kell az árakról, de figyelni kell az adatátvitel be-/kikapcsolására is – mondta Milan Dobrijević, a távközlési miniszter segédje.

Milan Dobrijević felhívta a figyelmet arra, hogy a Viberen vagy a WhatsApp-on keresztüli hanghívások a szerződésben foglalt adatátvitel keretein belül abszolút ajánlásnak minősülnek, és kis számlával járnak.

– Egy videohívás lényegesen többe kerül, a fényképek, videók átvitele magas költségeket generálhat, amivel a polgároknak tisztában kell lenniük – tanácsolta.

Elmondása szerint a roamingban három fő költségtípus van: a hívások kezdeményezése és fogadása, üzenetküldés és adatátvitel.

A 2019 áprilisában Belgrádban kötött megállapodás már egy éve érvényben van. A percek, üzenetek és gigabájtok fogyasztása a Nyugat-Balkán teljes zónájában az országos forgalomhoz hasonlóan történik.

A szolgáltatásokat olyan árakon használhatjuk, amelyeket a mobilszolgáltatónkkal a díjcsomagjában megállapodtunk, mondta az illetékes.