2024. április 20., szombat

Díjak a legjobb tanulóknak

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere és Jelena Marinković Radomirović kedden a városházán fogadta az általános és középiskolák legjobb tanulóit, majd átadták a Vid-napi díjat és a köszönőleveleket.

A Vid-napi díjat 2015 óta adják át, ebben a tanévben 783-at osztottak ki, és még tízet a polgármester rendelete alapján. Azok a tanulók kapták a polgármester rendelete alapján a Vid-napi díjat, akik különféle külföldi versenyeken és tudományos olimpiákon kiemelkedő eredményt értek el a sport és a művészet terén, és amelyeket nem a szerbiai minisztériumok szerveztek.

– Mindig élvezem, amikor díjakat adunk át Vid napján. A ti sikereiteket és győzelmeiteket ünnepeljük, és ennek köszönhetően ez az ünnep is a szebb jövőbe vetett hit ünnepe lesz. Büszke vagyok arra, hogy Újvidéknek egyre több bajnoka van, egyre több újvidéki tanuló ér el kiváló eredményeket a versenyeken. Ezek a tanulók jelentik a biztos jövőnket. A címoldalakon többet kellene, hogy szerepeljenek a sikeres tanulók, tudósok, mindazok, akik közülünk a legjobbak. Szeretném ha az országban maradnátok, még akkor is, ha külföldön fejezitek a továbbképzést, gyertek haza, hogy Szerbia még jobb és sikeresebbé váljon – mondta Újvidék polgármestere. Hozzátette: Be kellene fejezni azt a mesét, hogy külföldön mindig jobb, mert csak tőlünk függ, milyen ország lesz Szerbia. Mindent azért építünk, hogy gyermekeink megtalálják helyüket majd a hazánkban, városunkban.

Radmila Rakin Martinović, az Isidora Bajić Zeneiskola igazgatója kifejtette, a sikerhez sok munka és tehetség kell, és a kiváló mentorok is nélkülözhetetlenek.

– Városunk igazi oktatási központ, és Európa egyik kulturális központja. Az iskolánk az egyik legmodernebb és legjobban felszerelt oktatási intézmény az országban – hangsúlyozta Rakin Martinović.