2024. április 24., szerda

Üzemanyaglopáshoz adott ötleteket a görög köztelevízió – VIDEÓ

Megrökönyödött a görög közvélemény, miután az állami köztelevízió reggeli műsorában ahhoz adott nagyon egyértelmű utasításokat, hogyan juthatunk más járművéből ingyen üzemanyaghoz. A téma időszerűségéhez tartozik, hogy Görögországban is csillagászati árakat ért el az üzemanyag. Az ólommentes benzin Athén környékén átlagosan 2,37 euró, míg a szigeteken meghaladta a 2,5 eurót is literenként. Az évi infláció is rekordokat döntöget, elérte a 11,3 százalékot, amire az elmúlt 29 évben nem volt példa.

A 021.rs honlap híréből kiderül, hogy az ERT köztelevízió nézői mindenesetre elsőkézből tudhatták meg, hogy a legegyszerűbb csővel is ki lehet szippantani a kívánt üzemanyagot bárki autójából. A riporternek egy autójavítóműhelyben mutatták meg lépésről-lépésre a folyamatot, sőt a mechanikus azt is megmutatta, hogy ha így mégsem sikerülne, akkor hol kell átfúrniuk a tartályt, hogy az üzemanyaghoz jussanak.

A közösségi oldalakon azonnal megindult a kommentáráradat, a polgárok egyebek mellett azt is találgatni kezdték, miben tudna még „segítségükre lenni" az állami köztelevízió.

A mellékelt videó ízelítőt ad a riportból, ám sokak sajnálatára a „lényeget" már nem mutatja meg.