2022. augusztus 10., szerda
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Autizmus központot építenének

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke és a tartományi kormány tagjai vasárnap részt vett azon a jótékonysági vacsorán, amelyet a Svoj svet autizmussal élő gyermekek szülői egyesülete szervezett egy leendő autista központ építése céljából. A központ lehetővé teszi majd az autizmussal élők korai diagnosztizálását és kezelését.

– A projektet az egyesülettel és az önkormányzatokkal közösen igyekszünk megvalósítani. Olyan objektumot szeretnénk létrehozni, ahol speciális programokkal segíthetnénk az autizmussal élő gyermekek számára. Ezzel az akcióval arra szeretnénk ösztönözni a társadalmat és a közvéleményt, hogy mindannyiunk közös felelőssége a gyerekek és szüleik segítése – mondta Mirović.

Elmondása szerint a jótékonysági vacsora egy közös küzdelem kezdete és az első lépés a projekt megvalósítása felé.
– A következő lépés az, hogy megfelelő helyszínt találjunk a központ építéséhez, és forrásokat biztosítsunk a projekt pénzelésére – mondta a tartományi kormány elnöke.

Dušica Jaćimović, az egyesület képviselője megjegyezte, az egyesület azért jött létre, hogy támogassa mind az autizmussal küzdő gyerekeket, mind szüleiket, Szerbiában nincs intézményes megoldás a szüleiktől teljes mértékben függő autizmussal élők számára.

– Ez egy rendkívüli jelentőségű projekt, szükség van az autizmus központra, több támogatásra van szükségünk. Terveink szerint már az ősszel megkezdenénk a központ építését – mondta Dušica Jaćimović.

A jótékonysági esten részt vett Branko Ćurčić, a tartományi kormány alelnöke, valamint Dragana Milošević, Predrag Vuletić, Zoran Milošević és Nenad Ivanišević tartományi titkárok is.