2022. augusztus 18., csütörtök

Holtan találtak 46 külföldit egy utánfutós teherautóban Texasban

Negyvenhat feltételezett illegális bevándorló holttestét találták meg hétfőn egy utánfutós teherautóban a texasi San Antonio városban – jelentették be a helyi hatóságok. Tisztségviselők szerint hasonlóan súlyos tragédia régen nem történt a térségben.

A teherautó egy út mentén állt a városban. A tragédiára úgy derült fény, hogy egy közelben dolgozó ember segélykiáltást hallott az utánfutóból, amelynek ajtaja résnyire nyitva állt. Odament, és megdöbbenve látta, hogy a járműben nagyon sok holttest van, majd hívta a rendőrséget. A hatóságok az utánfutóban 45, egymáson fekvő holttestet találtak, egyet pedig a járművön kívül. De 16-an még éltek - köztük négy kiskorú -, őket kórházba szállították.
Az emberek halálát hőguta okozta - közölte a tűzoltók szóvivője, hozzátéve, hogy nyilvánvalóan nem volt ivóvizük az utánfutóban. Aznap a térségben 37 Celsius-fokos volt a hőmérséklet. A túlélők - főleg fiatal felnőttek - is annyira kimerültek, hogy nem volt erejük kijönni a nyitott ajtajú járműből - mondta a szóvivő.
Egy rendőrségi szóvivő arról számolt be, hogy az ügyben - amelyet most már a belbiztonsági minisztérium vizsgál - három gyanúsítottat őrizetbe vettek.

A szövetségi hatóságok a hírügynökségek érdeklődésére annyit mondtak, hogy embercsempészet gyanújával vizsgálnak egy esetet San Antonióban.
Ron Nirenberg polgármester közölte, hogy a kórházba szállított emberek életveszélyes állapotban vannak.
Illegális latin-amerikai bevándorlók csempészete az Egyesült Államokba gyakori eset az ország déli határán, de ilyen súlyos tragédia régen történt – állapították meg a hírügynökségek.