2024. április 24., szerda

Sikeres volt a félszigetfesztivál

Vasárnap hajnalban ért véget a Lake Fest Topolyán

Ha a három napig tartó fesztivál napi látogatóinak számát összeadjuk, a számok azt mutatják, hogy mintegy 10 ezer ember fordult meg a topolyai félszigetfesztiválon, melynek harmadik napján voltak a legtöbben. A szombat volt a leglátogatottabb, annak ellenére, hogy a délutáni órákban egy kis zápor felfrissítette a környezetet. A programok kezdetére viszont az időjárás is kedvező volt a felhőtlen bulizáshoz. Úgy tűnt, viharként vált jegyet a fesztiválra, de a félszigetre érve nyári záporrá szelídült, kedvező hatása abban is megnyilvánult, hogy a port elverte. Tajti Attila a szervezők nevében elmondta, hogy a rendezvény sikere alapján arra a következtetésre juthatunk, megvan az igény arra, hogy a jövőben is megszervezzék a Lake Festet. A helyszín is jónak és alkalmasnak bizonyult, mindenki a helyzet magaslatán volt, ami a szervezői, társszervezői és segédszervezői, valamint biztonsági és egyéb feladatok ellátását illeti. Semmilyen baleset, incidens, nem kívánatos esemény nem történt. A szervező köszönetet mondott az önkormányzatnak mint a rendezvény főtámogatójának, valamint a többi szponzornak is, hogy lehetővé tették a nem csak a fiatalok számára vonzó háromnapos fesztivál megszervezését.

Topolyán a legnagyobb érdeklődés a Tropico Band szombati fellépését övezte, de a Gazda Paja, a S.A.R.S., Yamina és a többiek fellépése is kiválóan sikerült és nagy érdeklődés övezte. Mintegy negyven fellépő váltotta egymást a két színpadon. Itt volt többek közt a magyarországi X-Faktorból ismert Alee és Manuel is, valamint a Szomszéd fiúk, Erick Kassel és KKevin is. Žarko Kovačević, a S.A.R.S. énekese is elismerően szólt a rendezvényről és azon véleményének adott hangot, hogy a Lake Fest egy igazán nagy fesztivállá nőheti ki magát.

Tajti pedig azt is hozzátette, hogy a buli augusztusban Zentán a Green Future Festivallal folytatódik. A Green Future Festival az idén nyáron – két év kényszerpihenő után – augusztus 11-e és 13-a között zajlik majd.