2024. április 19., péntek

Családi napot tartottak Óbecsén

Szórakozási lehetőség mindenki számára

Malac- és bárányforgatás, csirkepaprikás, élő zene és különféle színes gyermekprogramok várták vasárnap késő délután az óbecsei polgárokat a helyi radarállomáson. A Családi nap elnevezésű ingyenes rendezvényt a Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei helyi szervezete rendezte meg idén először.

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

– Nagyon örülünk, hogy egy ilyen rendezvényt szerveztek Óbecsén, hiszen nagyon sok esetben vidékre utaztunk, például Zentára a Mosolytengerre. Az óbecseieknek, főleg a gyerekeknek szükségük van ilyen jellegű eseményre. Az én két kislányom is örömmel fogadta és várta ezt a rendezvényt, már napok óta kérdezték, hogy mi is történik vasárnap – mondta Csonka Róbert.

Simon Bonifárt Anna három fiával és férjével látogatott ki a rendezvényre.

– Nagyon jól érezzük magunkat. A gyerekek nagyon örülnek, egyértelműen az ugrálóvár a legérdekesebb a számukra. Várjuk a paprikást és a sült malacot. Nagyon jó, hogy ilyen jellegű programot szerveztek a család minden tagjának – közölte Simon Bonifárt Anna.

A szervezők a gyermekről sem feledkeztek meg: ugrálóvár, csocsó, mézecskalács díszítés, lovaglás és gyermeksarok is várta a legkisebbeket, a zenei programról pedig a Csíkos-Pöttyös gyermekzenekar gondoskodott. A kishegyesi-topolyai Boribon gyermeksarok azzal a céllal jött létre, hogy a gyermekek játékosan tanuljanak, szórakozva fejlődjenek, miközben a család többi tagja is kikapcsolódhat.

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

– A Boribon gyermeksarok egy mobil gyermeksarok, ami azt jelenti, hogy Vajdaság területén bárhova elutazunk, és visszük magunkkal a különféle felszereléseket is. A gyermeksarok különlegessége, hogy szükség esetén bármilyen rendezvényre, kezdve az esküvőktől, a más családi, illetve céges eseményekig alkalmazható. Minden korosztálynak megfelelő kreatív foglalkozásokat biztosítunk. Változatos programjainkat a körülményekhez alkalmazkodva bel-, vagy akár kültéren is egyaránt tudjuk biztosítani, megfelelő körülményekkel. Ketten foglalkozunk a gyerekekkel, kolléganőm Kovács Hanna. A gyermeksarok hobbiként indult, végül vállalkozássá nőtte ki magát – mondta Farkas Karina, a Boribon gyermeksarok munkatársa.

– Két nagyon nehéz éven vagyunk túl, amikor eltávolodtunk, talán el is idegenedtünk egymástól, igény mutatkozott egy ilyen jellegű rendezvényre, mondta Kiss Igor, a VMSZ óbecsei helyi szervezetének az elnöke.

– A Vajdasági Magyar Szövetség ilyen jellegű rendezvényt még nem szervezett a község területén. Csapatunkkal közösen úgy döntöttünk, miért ne próbálnánk meg, hiszen igény van rá. A rendezvény a Családi nap elnevezést kapta, programunkkal megpróbálunk a legkisebbektől a legszebb korúakig mindenkinek kedveskedni. Úgy tűnik, megérte, mindenki elégedett, mi is nagyon örülünk, hogy egy ilyen jellegű eseménnyel tudjuk gazdagítani az óbecsei rendezvényeket – közölte Kiss Igor.

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

A Családi nap elnevezésű rendezvényt a tervek szerint a jövőben is megrendezik majd, hiszen a szervezők nem titkolt célja, hogy hagyományt teremtsenek.