2024. április 25., csütörtök

Pipacs, a mezők királynője

A Nők Kishegyesi Fórumának Kreatív Kézműves Köre érdekes kiállítás tartott a hétvégén. A Pipacs, a mezők királynője elnevezésű tárlaton mindenféle technikával készült alkotások szerepeltek, egyetlen megkötés volt csupán, hogy a pipacs legyen a téma. A kiállításmegnyitójára a női fórum székházában került sor, és többek között jelen volt Kovács Károly tartományi parlamenti képviselő, Sándor István, Kishegyes község alpolgármestere és Sárközi István, a községi képviselő-testület elnöke. A vendégeket Zsidai Erzsébet, a női fórum elnöke üdvözölte, a kiállításról pedig Tóth Anita, a kézműves kör vezetője és a kiállítás szervezője beszélt.

Tóth Anita lapunknak elmondta, hogy Kishegyes mezőgazdasági település, ezért nagyon sok pipacs van a határban, innen a kiállítás ötlete.

– Az elmúlt években nagy előszeretettel fényképeztük a pipacsot, és úgy gondoltuk, hogy egy kiállítást is szervezhetünk ezzel a témával. A női fórum az idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, ezért úgy döntöttünk, hogy ez az év kiváló lesz a kiállítás megszervezésére. A tárlaton 36 felnőtt személy alkotása volt megtekinthető, emellett a női fórum Ügyi csapata is készítettek festményeket, rajzokat, valamint a helyi általános iskola másodikosai is. A kiállított alkotások technikái nagyon szerteágazóak, vannak szalmaképek, festmények, falvédők, szőttesek. Egyediként megemlítenék egy hajfonatot, ami pipacsmotívumot alkot, emellett nagyon sok fotó is van a pipacsokról – mondta el a kézműves kör vezetője. Hozzáfűzte, hogy a kiállítást a tartományi oktatási titkárság támogatta.