2024. március 28., csütörtök

Három közül válogat Wimbledon

Novak Đoković a címvédő, és a torna hatszoros bajnoka, ennél fogva jogosan számolhat az esélyességgel a ma kezdődő wimbledoni füves bajnokságon. Ezzel egyet ért a szakértők többsége, a legkomolyabb vetélytársainak pedig a tavalyi döntős Matteo Berrettini és a 22-szeres grand slam-bajnok Rafael Nadal számítanak. Utóbbi kettő az alsó ágon fut, s ott van még a veszélyes Cicipasz, Auger-Aliassime, Kyrgios, Fritz és Čilić, mégis nagy meglepetés lesz, ha nem az olasz és a spanyol jutnak az elődöntőbe. A felső ágon valamivel kisebb a komoly Novak-kihívók száma, s habár sokan azt tartják, hogy akár Andy Murray is jegyezhetne figyelemre méltót, Novakot mindenki feltétlenül az elődöntőbe várja, ott pedig inkább Hurkacz lehetne az ellenfele mint Alcaraz, Ruud vagy Sinner.

Ha a fentiek szerint történik, akkor vagy Novak megszerzi 7. wimbledoni serlegét és az örök lista 2. helyén utoléri Pete Samprast, míg a nagy trófeák számát 21-re növeli, vagy Nadal 2010 után először nyer Londonban és már behozhatatlannak tűnő 23 GS-serlege lesz, vagy pedig Berrettini is feliratkozik az első bajnokok listájára.

A bejelentés szerint ma a férfiaknál a tábla felső fele kezd, tehát Novak 15.30 tájban ott lesz a koreai Kvonnal, és ma játszik Györe, Krajinović, Lajović és Fucsovics, a nőknél pedig Krunić, Bondár, Gálfi és Udvardy is mind ma kezd.

A női mezőnyben Oszaka is sérültet jelentett, a felső ágon kimondott esélyes Swiatek mellett S. Williams, Badosa, Ka. Plišková és esetleg Kvitová és Halep, az alsón pedig Jabeur, Szakari, Raducanu és Kerber tartoznak azok közé, akiktől átlagon felülit várni.

MALLORCA. – Az ATP-torna elődöntőjében: Bautista–Bellier 7:6, 6:2, Cicipasz–Bonzi 6:4, 6:4, döntő: Cicipasz–Bautista 6:4, 3:6, 7:6.
EASTBOURNE. – Az ATP-torna elődöntőjében: Cressy–Draper 7:6, 6:7, 6:3, Fritz–De Minaur 6:1, 6:7, 6:3, döntő: Fritz–Cressy 6:2, 6:7, 7:6, nők, elődöntő: Kvitová–Haddad 7:6, 6:4, Osztapenko–Giorgi 6:2, 6:2, döntő: Kvitová–Osztapenko 6:3, 6:2.
BAD HOMBURG. – A WTA-torna elődöntőjében: Andreescu–Halep k. n., Garcia–Cornet 7:6, 3:6, 7:5, döntő: Garcia–Andreescu 6:7, 6:4, 6:4.
MILANO. – A challenger negyeddöntőjében: Gigante–Marozsán 7:6, 6:2, elődöntő: Passaro–Marozsán 7:5, 6:1.