2024. április 25., csütörtök

A Szerbiai Posta megkezdte az üdülési utalványok kiadását

A Szerbiai Posta 200 ezer üdülési utalvány kiadását kezdte meg, miután a kormány a mai napon elfogadta az ezzel kapcsolatos rendeletet – írja az N1.

– A bejelentések szerint a mai napon megkezdtük az utalványok kiadását. Minden szükséges intézkedést megtettünk a polgárok igényeinek kielégítése érdekében, és vártuk, hogy a kormány ma meghozza a szükséges rendeletet – közölte Zoran Đorđević, a Szerbiai Posta megbízott igazgatója. Kiemelte, hogy nagy érdeklődésre számít, és emlékeztetett arra, hogy az a 95 ezer állampolgár, aki az elmúlt időszakban 5000 dináros üdülési utalványt igényelt, további 10 ezer dinárra jogosult. Ezt a 10 ezer dinárt szerdától, június 29-étől igényelhetik az érintettek, a szükséges dokumentáció változatlan a korábbihoz képest.

A nyugdíjasok, az egyetemisták, a munkanélküliek és a 70 ezer dinárnál kevesebbet kereső személyek jelentkezhetnek a szerbiai üdülési utalványok igénybe vételére, amelyekből 200 ezer darabot bocsátanak ki. Az utalványokat október 31-ig lehet felhasználni, legalább öt éjszakát kell eltölteni egy helyen. Az utalvány összege ezúttal 15 ezer dinár. A támogatásra a kormány 3 milliárd dinárt fordít.