2022. augusztus 17., szerda

Vasárnap Mosolytenger

A Mosolytenger fesztivál vasárnap 14 órától 20 óráig várja a látogatókat a zentai Népkertben. A rendezvényen ezúttal is sok játékra, önfeledt szórakozásra és jókedvre számíthatnak a jelenlévők.
A szervezők igyekeztek megőrizni a rendezvény hangulatát, így a községbeli és a vajdasági civil szervezetek kiállítóhelyein különböző játékhelyszínek lesznek, amelyeken a gyermekek kézműveskedést és egyéb ügyességi játékokat próbálhatnak ki.

Közben garasokat gyűjtenek, ezeket pedig a játékhelyszíneken válthatják be. A fesztivál színpadán 15 órától lendül be az élet: bábelőadásokat tekinthetnek meg a legkisebbek, illetve rengeteget játszhatnak, a fesztivál fénypontja pedig a magyarországi Alma együttes koncertje lesz. A játékhelyszínek közül érdemes kiemelni a magyarországi Surányi László helyszínét, akinek saját készítésű táblás társas- és logikai játékait próbálhatják ki a gyerekek. Újdonság az idén, hogy 16 légvár közül válogathatnak a gyerekek, ugyanakkor waterballozni is lehet majd.

A szervezők arra kérik a helybélieket, hogy ne autóval közelítsék meg a Népkertben lévő fesztiválhelyszínt. Inkább gyalog vagy kerékpárral jöjjenek, hogy a más településekről érkezők tudjanak hol parkolni, így marad számukra hely a töltésoldalban.