2024. április 16., kedd

Átfogó kátyúzás

Kishegyes községben két településre kiterjedő útkarbantartási munkálatok kezdődtek

A héten átfogó kátyúzás kezdődött Bácsfeketehegyen, de a munka Kishegyesre is ki fog terjedni. Az utak rossz állapota miatt erre a munkára már nagy szükség volt, épp ezért alapos felmérés előzte meg. Sárközi István, a községi képviselő-testület elnöke arról számolt be lapunknak, hogy az önkormányzat átfogó kátyúzást tervezett be az idei községi költségvetésbe.

– A kátyúzást Kishegyes és Bácsfeketehegy településekre terveztük be a községi költségvetésbe. Ez egy alulról építkező kezdeményezés, aminek a kishegyesi és a bácsfeketehegyi helyi közösség volt az előterjesztője. Ők határozták meg azt is, hogy mely utcák képezzenek prioritást. Sajnos, elmondható, hogy Bácsfeketehegyen nagyon elhanyagoltak az utcák ilyen szempontból, többéves lemaradást szeretnénk behozni. Az első néhány nap alatt elvégzett munka alapján azt hiszem, hogy elégedettek lehetünk majd a munka végén. Bácsfeketehegyen összesen 18 utcát és azon belül kátyúhalmazokat jelöltünk meg prioritásnak, Kishegyesen belül pedig 11 utcát és kátyúhalmazt. Ha összeadjuk mind a két településen megjelölt területeket, akkor megközelítőleg 1000 négyzetmétert kapunk, ami hamarosan újra lesz aszfaltozva – számolt be a képviselő-testület elnöke.

Az önkormányzat a jövőben folytatni fogja a megkezdett munkát, valamint további fejlesztéseket is tervez. Sárközitől megtudtuk, hogy mindenképpen saját forrásaikat is felhasználják az úthálózat javításának érdekében.

– Fontos, hogy az elképzeléseink reálisak legyenek, és meg tudjuk őket valósítani. Az önkormányzat a jövő évre tervezett községi költségvetésbe mindenképpen beépíti a további kátyúzások lehetőségét. Emellett önerőt fogunk kimutatni, hogy pályázhassunk komolyabb beruházásokra is. Ezekre főként Kishegyes település vonatkozásában van szükség. Magasabb hatalmi szinteken kiírt pályázatokon fogunk részt venni, gondolok itt tartományi és köztársasági pályázatokra. Kishegyes mindenképpen megérdemli, hogy az önkormányzat saját forrásaiból is készüljenek el utcák éves szinten. Az önerőt mindenképpen kimutatjuk, és bízunk benne, hogy lesz pályázási lehetőség – számolt be Sárközi István.