2024. április 24., szerda

Vučić: Az év végéig megépül Kruševácig az autópálya

Aleksandar Vučić államfő ma a rasinai körzetben tesz látogatást, ahol megtekintette a Morava közúti folyosó Pojate-Preljina autópályán folyó munkálatokat – írja a B92 hírportál.

Az államfő megtekintette a Nyugat-Moraván átívelő híd munkálatait, amely a Pojata-Kruševac szakaszon található, majd bejelentette, hogy az év végéig megépül Kruševácig az autópálya.

A szóban forgó híd építési munkálatai, amelynek hossza eléri az ötszáz métert, még a tavalyi év végén kezdődtek meg és mostanra már a munka több mint felét elvégezték.

Vučić elmondta, hogy a Morava közúti folyosón 3600 munkás dolgozik, majd hozzátette, hogy a projekt megvalósítására szükséges föld kisajátítását már elvégezték.

Hangsúlyozta, hogy a Morava közúti folyosón elvégezték a munka első szakaszának legnehezebb részét.

– Gratulálok a munka menetéhez – üzente az államfő a kivitelezőknek, majd kiemelte, hogy a 3600 munkásból 1700 szerb állampolgár.

A Morava közúti folyosó hossza 112,37 kilométert tesz ki, amelyen 88 hidat és felüljárót, valamint 29 aluljárót építenek és a Nyugat-Morava folyamát is szabályozzák. A munkálatok összértéke 745 millió eurót tesz ki, amit az amerikai-török Bechtel-ENKA vállalat végez.

A közúti folyosó Szerbia első digitális és egyben a legszélesebb autópályája is lesz.