2024. április 18., csütörtök

Mintegy száz szerbiai orvos ragadt a frankfurti repülőtéren

Mintegy száz szerbiai nőgyógyász és ortopéd orvos ragadt a frankfurti repülőtéren, mivel tegnap este törölték a belgrádi járatot.

– Ez példátlan. Nem adják vissza a bőröndjeinket, nincsenek nálunk a személyes dolgaink – mesélték a Blicnek Dragan Stajić és Dejan Dimitrijević orvosok.

A szakemberek Lisszabonban tartózkodtak a nőgyógyászoknak és ortopédusoknak szervezett kongresszuson. Az utazást a Fog ügynökségen keresztül valósították meg. Szombat este indultak el Lisszabonból, majd Frankfurtban kellett volna átszállniuk a Belgrádba tartó repülőre.

A repülőtér dolgozóinak sztrájkja miatt azonban nem tudtak továbbutazni.

A bőröndjeiket még a járat törlése előtt átadták, mikor pedig visszakérték azokat, azt a választ kapták, hogy hétfőig nem indul repülőgép Belgrádba és vasárnap jöjjenek a személyes holmijaikért.

– Azt mondják, hogy menjünk hotelbe. Minden már le van szervezve és még szállást sem találhatunk. A Lufthansa csak hétfőn biztosít repülőgépet a számunkra, de csak tíz emberre. Mindannyiunknak már hétfőn a munkahelyünkre kell mennünk. Kérjük országunk illetékes szerveit, a minisztériumot, vagy a nagykövetséget, hogy segítsenek a probléma megoldásában – nyilatkozták az orvosok a Blicnek.