2024. április 19., péntek

Sokakat vonz a topolyai félszigetfesztivál

A Lake Fest nemcsak a fiatalokat, hanem a családosokat is várja

A Lake Fest néven futó háromnapos „félszigetfesztivál” különféle zenei stílusokat képviselő előadókat vonultat fel. A kisszínpadon és a nagyszínpadon a három nap alatt mintegy negyven előadó váltja egymást. A rendezvény főtámogatója az önkormányzat, emellett a szegedi Árkád, a topolyai Sat-Trakt, valamint sokan mások is ott vannak a támogatók között.

Tajti Attila a szervezők nevében elmondta, hogy már az első napon kiváló volt a hangulat a félszigeten, több ezer fiatal gyűlt össze. A színvonalas és érdekes, ritkaságszámba menő produkciók mellett a látványvilág is figyelemre méltó volt. A kezdőnapi programok főleg a fiataloknak szóltak, míg a többi napon már a családok számára is vonzó programokkal készülnek. A szombati fellépők közül pedig a Tropico Band és a Gazda Paja alkotói néven ismertté vált Pavle Bošković rapper, DJ és MC emelhető ki, de természetesen a többi fellépő is kiváló programokat, jó szórakozást ígér. Pénteken a S.A.R.S., előtte csütörtökön, a nyitónapon KKevin és Yamina fellépése vonzott nagy tömegeket, ugyanakkor a kisszínpadon és a nagyszínpadon, illetve azok közvetlen és tágabb környékén is végig kiváló, időnként fergeteges volt a hangulat.

A szélmalom mögött található autóskempingbe már csütörtökön beköltöztek az első sátorozók, akik onnan sétálnak el a Topolyai-tó partján a Lake Fest helyszínéül szolgáló félszigetre.