2024. április 20., szombat

Színész- és környezetismereti tábor

Kiskamaszok színésztábora

Az ördög három aranyhajszála című mesét dolgozzák fel

A 7–15 éves korosztály számára július 4-e és 8-a között zajlik a topolyai Tájházban a kiskamaszok színésztábora. A barátkozás, sok móka és kacagás, játék mellett feldolgozzák és színpadra állítják Az ördög három aranyhajszála című mesét. Az idei tábort Jankovics Andrea vezeti délutánonként 16-tól 20 óráig, a zárónapon mutatják be a darabot. A résztvevőknek mindennap uzsonnát és üdítőt biztosítanak, a részvételi díj 1000 dinár, testvérpároknak 1700. A jelentkezési határidő június 30. Jelentkezni a Művelődési Ház irodájában lehet, vagy a 024/713-515-ös elérhetőségen.

A bábtábort a Tájházban június 27-e és július 1-je között szervezik meg, amelyre ezúttal az 5–7 éves gyermekek jelentkezését várták. A kis résztvevőkre bábozás, színjátszás, mese, ének és kézműveskedés, illetve sok-sok játék vár, a feldolgozásra kerülő történet Jékely Zoltán meséje, A három pillangó. A foglalkozásokat 16 és 19 óra között tartják, a zárónapon kerül bemutatásra az előadás. A tábort Fekete Edit óvónő vezeti.

*******

Hétfőn kezdődik a Csemete tábor

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület természetismereti oktatótábora

Az elmúlt év pozitív tapasztalata után a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület idén is megszervezi a Csemete Természetismereti Oktatótáborát. A második Csemete táborba 6 és 9 év közötti gyermekek jelentkezését várták, vagyis azokét, akik érdeklődnek a természetismeret iránt, de koruknál fogva még nem vehetnek részt a már több évtizedes múlttal rendelkező Öko-Camp Természetismereti Oktatótáborban.
A kisebbek részére szervezett táborra idén június 27-e és július 2-a között kerül sor a Topolyai Művésztelepen, ahol olyan foglalkozásokon vehetnek részt, amelyek magukban foglalják az általános iskolás, természettel kapcsolatos ismeretek kiegészítését és bővítését, a természetvédelem alapjait és az alapvető növény- és állatismeret elsajátítását. A kis résztvevők olyan területekkel ismerkedhetnek meg, mint például madártan, póktan, rovartan, növénytan, mikrobiológia, természetvédelem, valamint a kétéltűek és hüllők ismerete. A tábor napközis jellegű. A foglalkozásokra 15 és 18 óra között kerül sor, a táborzáró napon a délelőtti kirándulásra a szülőket is várják.