2024. március 29., péntek

Érdemes tanulni

A legjobb verbászi diákokat díjazta a verbászi nyugdíjasok egyesülete

Ötödik alkalommal díjazta Verbászon a helyi nyugdíjasok egyesülete a község általános és középiskoláinak 12 legjobb diákját. A jutalmakra szánt eszközöket az egyesület saját forrásaiból biztosította, a díjak átadására pedig az oktatási intézmények vezetőit is meghívták.

‒ A programban meghatározott feladatokat teljesítve elérkeztünk egy újabb generációk közötti együttműködéshez, hiszen ma a fiatalok ismét találkozhattak a legidősebbekkel. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a jövő a fiataloké, ezért a mai összejövetelt két részre osztottuk. Az első, munkajellegű megbeszélésen olyan témákról volt szó, amelyekben a fiatalok közvetlenül is érintettek, ők is elmondtatták, hogy mit és hogyan szeretnének, valamint mit várnak el az idősebbektől. A találkozó második részében ünnepélyesen kiosztották a legjobb diákoknak járó jutalmak. Úgy gondolom, hogy a mai találkozónak ismét különös varázsa volt. Szerintem a fiatalokat folyamatosan fel kell karolni, meg kell hallgatni ötleteiket, javaslataikat, támogatni kell őket az előre haladásban és a továbbtanulás folyamán, hiszen ők képezik a jövő generációját – mondta a díjak átadását követően Milić Mijović, a verbászi nyugdíjasok egyesületének elnöke.

Szavai szerint a legjobbaknak minden értelemben ki kell tűnni a többi fiatal közül, és miután befejezik tanulmányaikat, a legfontosabb gazdasági, kulturális és egyéb pozíciókat betöltve tovább kell hogy vezessék az országot. Hangsúlyozta, csakis képzett és rátermett emberekkel lehet haladni előre.

Az elismeréssel járó pénzjutalmat a városban működő négy, továbbá a községhez tartozó öt általános iskola, két középiskola, továbbá a helyi Alapfokú Zeneiskola legjobb végzős diákjai vették át.