2022. augusztus 10., szerda

Spielberg önéletrajzi ihletésű filmje novemberben debütál

Hálaadáskor debütál az észak-amerikai mozikban Steven Spielberg The Fablemans című, a rendező ifjúságát felidéző filmje – írta meg a The Hollywood Reporter.

A Universal stúdió és az Amblin Partners, Spielberg produkciós vállalatának közleménye szerint a november 23-ai országos bemutató előtt korlátozottan már november 11-étől forgalmazzák New Yorkban és Los Angelesben.

A The Fablemans című, felnőtté válásról szóló film Spielberg gyermekkorát és a szüleivel való kapcsolatát idézi fel.

A produkcióban Gabriel LaBelle alakítja a feltörekvő fiatal filmrendezőt. Michelle Williams Spielberg édesanyját, Paul Dano az édesapját játssza, Seth Rogen pedig egy nagybácsi szerepét kapta. A filmet rendező Spielberg Tony Kushnerrel közösen írta a forgatókönyvet, és Kushnerrel, valamint Kristie Macosko Kriegerrel együtt producerként is dolgozik rajta.

Spielberg produkciós cége, az Amblin korábban többéves forgalmazási és marketing együttműködési megállapodást kötött a Universal céggel. A The Fablemans a díjkiosztó szezon kellős közepén kerül a mozikba. Spielbergtől legutóbb a West Side Storyt láthatta a közönség, amelyet hét Oscar-díjra jelöltek, és egyik sztárja, Ariana DeBose el is nyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat.