2024. április 19., péntek

Bombariadó miatt nem voksoltak

Veliki Trnovacban zárva maradt a szavazóhely

Veliki Trnovacban nem tartották meg a tegnapra tervezett megismételt parlamenti választásokat. Az egyedüli választóhely, ahol a Köztársasági Választási Bizottság (RIK) immár negyedik alkalommal tűzte ki a választásokat, illetve amelynek az eredményeire szükség van ahhoz, hogy kihirdessék a végles választási erdeményeket, ezúttal bombariadó miatt maradt zárva.

Tegnap reggel már a választóhely megnyitásakor is gondok akadtak, ugyanis a helyi választási bizottság tagjai között nézeteltérésre került sor, így késtek a választóhely megnyitásával. A szavazást azonban meg sem kezdték, hiszen állítólagos, ott elhelyezett bombáról kaptak értesítést.

Veljko Odalovićnak, a RIK tagjának javaslatára zárva maradt a választóhely. Odalović közölte, hogy a választás új időpontjáról először a Községi Választási Bizottság, majd a RIK dönt.

A dél-szerbiai Veliki Trnovac 6-os számú szavazóhelyén, a Muharem Kadriu Általános Iskolában már negyedik alkalommal tűzték ki a parlamenti választások időpontját. Legutóbb azért, mert a Közigazgatási Bíróság elfogadta a május 27-én megtartott választások szabálytalanságaira Shaip Kamberi, az Albán Völgy Koalíció által benyújtott panaszt. Ezen a szavazóhelyen 1089 polgár rendelkezik szavazati joggal, és egyedül ettől függ, hogy a RIK mikor hirdeti ki a parlamenti választások végleges eredményeit, ami után megalakulhat az új köztársasági képviselőház, majd pedig felállhat a kormány.