2024. április 24., szerda

Új rendőrfőnök a városban

Miloš Vučević polgármester csütörtökön találkozott Aleksandar Vulin belügyminiszterrel és Goran Radonjićtyal, az újonnan megbízott városi rendőrfőnökkel.

A találkozón megvitatták Újvidék biztonsági helyzetképét, valamint a rendőrség és a helyi önkormányzat közötti együttműködés elmélyítésének lehetséges módozatait is. Ezáltal fokozható lenne a tartományi székváros és polgárainak biztonsága és védelme. A beszélgetés során külön figyelmet szenteltek az idei, az Európai Kulturális Főváros programsorozat keretében megvalósuló számos rendezvényre és eseményre, valamint az EXIT fesztiválra is, amely talán a legnagyobb és leglátogatottabb, zenei jellegű esemény Európában.

(Fotó: Ótos András felvétele)

(Fotó: Ótos András felvétele)

A polgármester hangsúlyozta, hogy Újvidék polgárainak biztonsága rendkívüli fontossággal bír, majd hozzátette, hogy az önkormányzat folytatni fogja a rendőrkapitányság támogatását.

– Gratulálok Goran Radonjićnak, az újvidéki rendőrkapitányság megbízott rendőrfőnöki posztjához. Közös célunk, hogy Újvidék biztonságos város legyen, ezért önkormányzatunk teljes körű és folyamatos támogatást nyújt a rendőrkapitányságnak. Hiszem, hogy az újonnan kinevezett rendőrfőnök a lehető legjobban fogja vezetni a munkaközösséget, amelynek a város továbbra is megbízható partnere marad – fogalmazott Vučević.

Aleksandar Vulin belügyminiszter úgy értékelt, hogy Újvidék biztonságos város.

– A rendőrség mindent megtesz majd annak érdekében, hogy az előttünk álló rendezvények és események, valamint a város polgárai, akárcsak a koncertek és események látogatói az idén is biztonságban érezzék magukat. Radonjić megbízott rendőrfőnöktől maximális elhivatottságot és hatékonyságot várok el – mondta Vulin.

Az EXIT fesztivál kapujában a korábbi években is szigorú volt a rendőri ellenőrzés, az idén sem lesz ez másképp (Fotó: Ótos András felvétele)

Az EXIT fesztivál kapujában a korábbi években is szigorú volt a rendőri ellenőrzés, az idén sem lesz ez másképp (Fotó: Ótos András felvétele)

Hozzátette, hogy az újvidéki rendőrség által az utóbbi évek során befektetett, kitartó és hatékony munkának köszönhetően az EXIT fesztivál Európa talán legbiztonságosabb zenei eseményévé vált, és ez az idén sem lesz másképp.

– A rendőrség minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy az EXIT látogatói biztonságban és jól érezzék magukat. Emellett a város polgárainak biztonságát is szavatolni fogjuk a fesztivál ideje alatt, mindennapi életüket semmi sem fogja megzavarni vagy megnehezíteni. Az idén is különös figyelmet fogunk szentelni a kábítószer-fogyasztás és kereskedelem megakadályozására, a dílereket és drogfogyasztókat letartóztatjuk – ígérte Vulin. – Köszönettel tartozunk Újvidék városának az anyagi támogatásért, azért, amit a Munkás utcában épülő új rendőrállomás épületére szánt. A létesítmény jobb munkakörülményeket biztosít majd a rendőröknek, ugyanakkor a város központjában élő polgárok is biztonságban érezhetik majd magukat – fogalmazott Vulin.

A találkozót követően a belügyminiszter lerótta kegyeletét az újvidéki rendőrkapitányság elesett rendőreinek tiszteletére emelt emlékmű előtt.