2024. április 25., csütörtök

Kész a terv a záróvizsgára

Az 1260 helyett 522 iskolában tehetnek kisérettségit a nyolcadikosok

Elkészült a végzős általános iskolás tanulók június 27-ére, 28-ára és 29-ére tervezett kisérettségi megszervezésének operatív terve – jelentette be Milan Pašić oktatásügyi segédminiszter.

A vizsgák mind a három nap kilenc órakor kezdődnek és két óra hosszat tartanak, a diákoknak pedig egy órával korábban, azaz 8 órára kell a helyszínre érkezni, ahol leellenőrzik, hozták-e a szükséges dokumentumokat és eszközöket.

– Az következő napokban számos tevékenység zajlik, kezdve a Köztársasági Felvételi Bizottságtól, a kerületi bizottságainkon át az iskolaigazgatókig több tennivaló vár elvégzésre. A tervezett lépésekről a Belügyminisztériummal együttműködve állapodtunk meg. Mindenki a saját területéről, saját hatáskörén belül végzi a munkáját annak érdekében, hogy a záróvizsga akadálytalan és biztonságos legyen – mondta Pašić Tanjug hírportálnak, aki hozzátette, hogy az előző időszakban több találkozóra került sor a Belügyminisztérium, valamint a záróvizsga lebonyolításában részt vevő intézmények képviselői között.

– Az 1260 általános iskola kapacitását 522 intézményre csökkentettük. Az előző időszakban a nyolcadikosokat fogadó iskolák igazgatói és a záróvizsga idejére ide látogató iskolák igazgatói megállapodtak a részletekről is. Ezt követően pedig az iskola alkalmazottai, az iskolai felvételi bizottságok tagjaival, az ügyeletes tanárokat, felügyelőket, valamint a diákokat és szüleiket is tájékoztatták – emelte ki.

A segédminiszter minden tanulónak sok sikert kívánt. A kisérettségi végső eredményeit július 5-én teszik közzé.