2024. április 24., szerda

Bolyais diákok kiállítása Zentán

Képzőművész-palánták alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők

Hétfőn este nyílt meg a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti szakos diákjainak tanévzáró kiállítása, melynek már hagyománya van a képzőművész-palánták körében. Immár harmadik éve tartanak ilyen kiállítást, ahol az évről évre elsajátított tudást, fejlődést tükrözik a középiskolás tanulók alkotásai. Csikós Pajor Gizella, a gimnázium igazgatónője elmondta, hogy képzőművészeti kiállításaik nagy hagyománnyal rendelkeznek. Az első kiállításon az érettségiző diákok alkotásait láthatják a hozzátartozók és az érdeklődők, azt követően a képzőművészeti tantárgyakat oktató tanárok munkáit mutatják be, ugyanakkor a fiatalabb évfolyamok számára is szeretnék megadni ezt a lehetőséget.

– A fiatalabbaknak is alkalmat kell adni arra, hogy belekóstoljanak abba, mit jelent a saját műveiket kiállítani. Ezért az első, második és harmadik osztályos tanulóink számára mindig így a tanév végén egy kiállítást szervezünk, ami azt jelenti, hogy itt minden tanuló kiállítja a tanév folyamán alkotott legsikeresebb munkáit. Minden osztály számára biztosítunk egy termet, ahol a saját munkáikat mutathatják meg. Az idén ezeket a műveket egy héten keresztül a Zentai Alkotóházban, a VMMI oszlopcsarnokában és a saját épületünk első emeleti folyosóján tekinthetik meg az érdeklődők. Úgy vélem, érdemes ezeket a rajzokat, grafikákat, multimédiás dolgokat megnézni, amelyeket ők összeállítottak. Mindenféle technika megjelenik a munkáikban, nagyon színesek és nagyon érdekesek. Valóban látható az első évesek és a harmadévesek munkái közötti különbség – foglalta össze az igazgatónő.

A megnyitóra sokan eljöttek, a gyerekek, szülők, barátaik, az iskola diákjai és sok zentai lakos is, így az esemény nagyon jó hangulatban telt el.

Zenta városának a képzőművészeti szakon is oktató Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium olyan gazdagságot nyújt, amivel nem minden kisváros büszkélkedhet.