2024. március 28., csütörtök

Motoron jött a nyár

Több ezren voltak ott a tóparti motorostalálkozón

Tizenharmadik alkalommal szerveztek motorostalálkozót a topolyai tóparton. A szervezők közül Turuc József elmondta, hogy a hazaiak mellett Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából, Magyarországról, Szlovéniából, Montenegróból, Ausztriából, Németországból is érkeztek szép számban motorosok. Mintegy hétszáz járművet számoltak meg, melyek egy részén párban érkeztek, de sokan voltak, akik nem motoron látogattak ki a tópartra, így igencsak szép számról beszélhetünk.

A Sinovi Severa egyesület tagja elmondta, hogy pénteken sült kolbásszal várták az érkezőket, szombaton pedig négy fajta babból lehetett választani. Mindezt ingyenesen a támogatóknak köszönhetően, és a koncertekre sem kellett belépőt váltani. A felvonulásban mintegy háromszáz jármű vett részt, amikor a hagyományokhoz hűen tettek egy kört a városban is. Pénteken topolyai zenekarok léptek fel, szombaton pedig a Sweet & Sweet és a Trilogy zenekaré volt a színpad, hangulatos zenéjük, az alkalomhoz illő stílus sokaknak jelentett jó szórakozást, kikapcsolódást. A szokásos játékos versenyek keretében lassú hajtás, motorgumidobás is volt, a Capriolónak köszönhetően két kerékpár is volt a nyeremények között.

Az ideérkezőket most is, mint a korábbi években, rendezett környezet várta. A szervezők pedig utólag is gondoskodtak a „takarításról”. Rendbontás, incidens, baleset ezúttal sem történt. Turuc József elmondta, hogy a topolyai motorosklub csupán tizenhét tagot számlál, de most is sikeresen megszervezték a találkozót.