2024. április 20., szombat

Szülői petíció az óvodában

Óbecsén az alsóvárosi Napsugár bölcsőde és óvoda folyamatos működésének biztosítása érdekében fogtak össze a szülők

Az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény alsóvárosi és újfalusi óvodáiba járó bölcsődés és napközis gyerekek szüleit a közelmúltban arról tájékoztatták, hogy gyermekeik egész júliusban és augusztus első két hetében nem járhatnak az említett városrészek óvodáiba, ebben az időszakban az intézmény belvárosi (központi) épületébe kell vinniük a csemetéiket. Az elégedetlen szülők a döntés miatt petíciót nyújtottak be az óvodai intézmény vezetőségéhez.

– Mi, alulírott szülők követeljük, hogy az alsóvárosi Napsugár óvoda, a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény bölcsődéje és napközije folyamatosan működjön a 2022-es évben, azaz ne legyen nyári szünet az idei év júliusában és augusztusában. A javasolt szünet teljes egészében felborítaná a családok életvitelét, és nem tartjuk életszerűnek azt, hogy gyermekeinket naponta kilométerekre vigyük otthonuktól, ismeretlen környezetbe! Az ellen is határozottan tiltakozunk, hogy a térítést akkor is megfizettessék, amikor azért nem nyújtanak megfelelő és mindenki számára elfogadható szolgáltatást! – olvasható a szülői petícióban.

A szülők képviseletében egy személy megbeszélést folytatott az iskoláskor előtti intézmény igazgatónőjével, az intézmény vezetője azonban az önkormányzat képviselőihez küldte a szülőket. A helyi önkormányzatban a petíció aláírói azt a választ kapták, hogy a létesítmény nyári szünetben történő bezárása nem rajtuk, vagyis nem az önkormányzaton múlik.

– Az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény nemrég hárommillió dináros támogatást kapott élelmiszer-szállításra szolgáló új gépjármű vásárlására, az igazgató ennek ellenére arra is hivatkozott, hogy a nyári hónapokban azért zárják be az alsóvárosi és az újfalusi létesítményeket, mert nincs elegendő pénz üzemanyagra, amely az élelmiszer-szállításhoz szükséges – közölték az érintett szülők.

A szülők elmondták, hogy hajlandóak lettek volna megállapodni abban, hogy a Napsugár óvoda júliusban működjön, augusztusban pedig bezárjon. Az igazgatónő a szülők kérésére végül levélben válaszolt, amelyben közölte, hogy nem tudják megszervezni a munkát az érintett intézményben.

– Tisztelt szülők. Teljes mértékben megértjük, hogy a nyári szünidőben is szükség lenne a Napsugár óvodában a bölcsődére és a napközire, idén azonban az alkalmazottak létszáma miatt nem tudjuk megszervezni a munkát az intézményben. Ahogyan már az óvónőkön keresztül értesítettük önöket, az egész napos ellátást igénybe vevő gyerekeket júliusban és augusztusban az ügyeletes létesítményekbe, vagyis a Kolibri és a Hattyúcska óvodába várjuk – olvasható Tatjana Mitićnek, az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatónőjének a válaszlevelében.

Az elégedetlen szülők által összeállított petíciót 29 szülő írta alá, akiknek összesen 39 gyermeke jár az alsóvárosi Napsugár óvodába. A szülők remélik, hogy végleges döntés még nem született az üggyel kapcsolatban, és a gyerekek érdekeit szem előtt tartva az igazgatónő megváltoztatja döntését.