2024. április 19., péntek

Elballagtak a gimnazisták

Őszre turisztikai technikus és női-férfi fodrász szak nyílik Szenttamáson

Elballagtak tegnap a szenttamási Svetozar Miletić Gimnázium és Szakközépiskola végzősei. Az intézmény dísztermében tartott ballagási ünnepségre a tanári kar mellett a szülőket és a rokonságot is meghívták.

Az általános szakot az elmúlt tanévben tizennégy diák fejezte be. Közülük Jovana Grabež és Darija Čolić voltak a legjobbak, akik tanulmányi eredményükért Vuk-diplomát kaptak. Mellettük még öt gimnazista kitűnő eredménnyel büszkélkedhet. Jovana Grabež az évfolyam diákja címet is megkapta.

A divatszabó szakirányra tíz diák iratkozott, közülük négyen fejezték be kitűnő eredménnyel a tanévet. Az évfolyam diákja Aleksandra Čobanov lett. A ballagókat, a szülőket és a vendégeket Jasmina Šeguljev, az intézmény igazgatója köszöntötte, aki elmondta, a járványt követően ez az iskolaév jelenléti volt, ám így is kihívást jelentett mindenki számára.

– A gimnázium 56. generációjától veszünk búcsút a mai napon, és erre nagyon büszkék vagyunk. Az oktatás nem csupán a tudományok különböző ágainak bemutatásáról és a tudás átadásáról szól, hanem felbecsülhetetlen értékű tapasztalatból, kérdésekből, szorgalomból és érdeklődésből áll, amelyek elsajátításával megvalósítjuk céljainkat és értékesebbé tehetjük a világot. Sok hullámhegy és hullámvölgy után jutottatok idáig, közben keményen dolgoztatok, küzdöttetek, hogy minden feladatot teljesítsetek. A tanulás mellett szórakoztatok, kreatívak voltatok, nevettetek és sírtatok, felfedeztétek az élet titkait és elfogadtátok mások bölcsességét. Mindannyian azt szeretnénk, hogy a jövőtöket úgy építsétek fel, ahogyan azt elképzeltétek, mert a tudásotokban, tehetségetekben és a folyamatos tanulás kimeríthetetlen képességében megvannak az ehhez szükséges eszközök – fogalmazott az igazgató.

Az alkalmi műsort követően a diákok körbejárták a gimnázium épületét, majd elengedték a lufikat, amelyekbe egy kis papírlapra mindenki felírta üzenetét, majd a Köztársaság térre mentek, ahol a virágcsokrok, ajándékok, szülők, rokonok, ismerősök és barátok mellett a fényképezők tömege várta őket.

Az ünnepséget követően Jasmina Šeguljev elmondta, őszre bővül a gimnázium kínálata, ugyanis az általános szakirány mellett egy-egy osztály turisztikai technikus szak, hároméves képzés keretében pedig női-férfi fodrász szak indul.