2024. április 20., szombat

Öko-Camp a tóparton

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület idén is megszervezi környezet- és természetvédelmi oktatótáborát

Jó hír azok számára, akik a klasszikus táborozás kedvelői, hogy a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület idén is megszervezi az Öko-Camp elnevezésű, természettudományos ismeretterjesztő, környezet- és természetvédelmi oktatótáborát, melyet immár harminckettedik alkalommal jegyez. A táborra 2022. július 17-e és 24-e között Topolyán, a Topolyai-tó partján, az egykori Kiss Lajos-kastély mellett kerül sor. Elsősorban általános iskolás és középiskolás fiatalok jelentkezését várják. Az alsó korhatár 10 év.

Az Öko-Camp klasszikus sátortábor, ahol a résztvevők elszállásolása saját vagy egyesületi sátrakban történik. A fiatal résztvevők a már jól bevált módszer szerinti programokon vehetnek részt, melyek magukban foglalják az általános iskolás biológia- és kémiatananyag kiegészítését, alapvető növény- és állatismeret elsajátítását, valamint az általános ökológia és természetvédelem ismertetését. Ezenfelül naponta neves vajdasági szakemberek előadásait hallgathatják a táborlakók. A munka az előző évekhez hasonlóan különböző szakcsoportokban zajlik, mint madarászcsoport, kétéltűek és hüllők csoport, haltani csoport, növénytani, póktani, rovartani, és környezettani csoport.

A részvételi díj 50 eurónak megfelelő dinárérték.

Jelentkezni a www.arcus.org.rs honlapon, az Öko-Camp 2022 leírása alatti online jelentkezési lap kitöltésével lehet. Ugyanitt bővebb információkat is találhatnak, többek között arról, hogy mit kell magukkal vinniük a résztvevőknek a táborba. Bővebb információért hívható még a +38164/948-6585-ös vagy a +38164/306-3628-as telefonszámok egyike.

A jelentkezési határidő július 10-e.