2024. április 19., péntek

Aranyérem Zágrábból

Sikeresen szerepeltek Horvátországban az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern táncosai

Szombaton Zágrábban tartották meg az Explosion International Dance Festet. Az eseményen a házigazda Horvátország mellett szlovéniai és szerbiai táncklubok is a színpadra léptek. A megmérettetésen az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern tánccsoportja is részt vett, akik saját kategóriájukban az első helyet szerezték meg.

– Ez a junior csapat első ízben vett részt nemzetközi versenyen, amely igaz, nagyon fárasztó volt, de igen jó hangulatban telt el. A megmérettetésen mintegy kétszáz produkciót mutattak be a versenyzők a szakmai zsűrinek, a lányok maximális pontszámmal az első helyen végeztek és bejutottak a legjobb húsz csapat közé. Ebből a húsz csapatból a zsűri kiválasztotta a legjobb hat koreográfiát, amelyekkel a gálaműsoron is felléphettek. Mi ide már nem kerültünk be, de nem vagyunk szomorúak emiatt. Fontos egy-egy ilyen versenyen való részvétel, hiszen lehet látni, hogy van még hova fejlődni, van kihez felzárkózni. Ezenkívül lehet inspirációt és ötletet szerezni a következő évadra – mondta Sárkány Krisztina, a csoport koreográfusa és vezetője.

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör modern tánccsoportja az idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A jubileumi műsort ősszel, október folyamán tartják meg, amelyre visszavárják a régi tagokat is.