2024. április 18., csütörtök

Magasra tették a lécet

Zdravko Čolić volt az idei Óbecse éjjel sztárfellépője

Több mint 35 ezren hallgatták és énekelték Zdravko Čolić legismertebb dalait szombaton este az Óbecse éjjel elnevezésű rendezvényen, amelyet a város központjában található Felszabadulás téren szerveztek meg pénteken és szombaton. A több mint három órás koncertre a számos szerbiai és vajdasági település mellett Szlovéniából, Horvátországból, Észak-Macedóniából és Bosznia-Hercegovinából is nagy számban érkeztek vendégek.

A rendezvény pénteken vette kezdetét, aznap este a Generation Z, a Les Filles, a Skladište 58, a Del Arno Band és a Fingerbang zenekarok léptek színpadra. A zenei program szombaton este is folytatódott: Zdravko Čolić koncertje előtt a Kreativni M kutak és a magyarországi New Level Empire szórakoztatta a közönséget, majd a tűzijáték után Dj Corbino állt színpadra. A koncertek mellett rövidfilmszemlét, művésztelepi kiállítást és egyéb kísérőprogramokat is szerveztek. A kétnapos rendezvény Óbecse község és helyi vállalkozók támogatásának köszönhetően valósult meg, a községi költségvetésből 6,7 millió dinárt különítettek el erre a célra.

– Az Óbecse éjjel eddig még soha nem volt ilyen színvonalas. A 2020-as és a tavalyi rendezvényt egészségvédelmi és biztonsági okokból csak jelképesen tartottuk meg, a koncertek, valamint a különféle kísérőprogramok elmaradtak. 2019-ben a Parni valjak lépett fel itt nálunk, akkor is fergeteges volt a hangulat. Akkor sok ismerősöm és munkatársam azt mondta, hogy a színvonal szempontjából nehéz lesz a szintet meglépni, azonban azt gondolom, hogy Zdravko Čolić koncertjével szintén magasra tettük a mércét – mondta Dragan Tošić, Óbecse község polgármestere.

A rendezvénnyel a látogatók is elégedettek voltak.

– Örülök, hogy végre történik valami itt nálunk, Óbecsén, jó, hogy végre ki tudunk mozdulni. Színvonalas koncertet adott Zdravko Čolić – mondta Megyeri Dorottya.

– Külföldön élünk a párommal. Egyébként is terveztünk hazajönni, de az Óbecse éjjel még egy plusz okot adott erre – mondta Bezeg Noémi.

– Mindkét nap kilátogattunk a rendezvényre, már nagyon vártunk valamilyen eseményt, hiszen a koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben nem nagyon történt semmi – nyilatkozott Kádas Márta.

– Örül a lelkem, amikor ennyi sok szép fiatal és idősebb polgár jön vidékről. Megismerik a városunkat, barátkozunk, sok az ismerős, nagyon jó a hangulat – mondta Kádas Gábor.

A rendezvényt 2017-ben szervezték meg először a városi tér felújításának befejezése, vagyis az új tér ünnepélyes átadása alkalmából.

Az elmúlt két év kivételével minden alkalommal közismert zenészek és művészek léptek a város szívében felállított színpadra, de a látványos tűzijáték, a gyermekprogramok és a kulturális programok sem maradtak el.