2024. április 26., péntek

Vučić két alkalommal is megtekintette Hrkalović interjúját

Aleksandar Vučić államfő Dijana Hrkalović volt államtitkár Nebojša Stefanović volt belügyminiszter ellen felhozott vádjaival kapcsolatban kijelentette, hogy az illetékes szervek egyértelműen megállapították a lehallgatás tényét.

Szavai szerint az illetékes intézményeknek kell most döntést hozniuk.

– Az illetékes szervek megállapították a lehallgatás tényét és azt is, hogy az államfő telefonjához több mint 1600 alkalommal fértek hozzá illetéktelenül. Ez nem is vitás. Remélem, hogy az illetékesek minden mást is megerősítenek majd. Bármi mást is mondanék, azt csak tévesen lehetne értelmezni – jelentette ki Vučić.

Hozzátette, hogy két alkalommal is megtekintette a Dijana Hrkalović volt államtitkárral készült interjút, viszont nem kívánt a részletekről beszélni, vagy pedig a saját személyes véleményét elmondani.

– Van néhány kérdés, amit feltennék, de inkább ezt az illetékes szervek tegyék meg. Egyben biztos vagyok, hogy semmi rosszat nem tettem ellenük. Az, hogy lehallgatták az állam első emberét, most itt nem a morális kérdésekre gondolok, hanem hogy mindezt bütetlenül tehették meg. Mi marad ezek után, amit nem cselekednének meg? – tette fel a kérdést az államfő.