2024. március 28., csütörtök

Bronz matekból

Örömhír volt a zentai Stevan Sremac Általános Iskolában, ugyanis a 2. c osztályba járó Csernák András a múlt hétvégén a Kragujevacon megrendezett Kenguru Határok Nélkül elnevezésű nemzetközi matematikaversenyen bronzérmet szerzett.

Tanítónője, Megyeri Mónika elmondta, hogy András először a márciusban megtartott Kenguru versenyen vett részt, és azon is kiválóan teljesített, második helyezést ért el. Ebből kifolyólag kapott meghívást a június 12-én Kragujevacon megtartott, szintén Kenguru versenyre, ahol bronzérmes lett.

– Andrásnak a Kenguru matematikaverseny az első matematikamegmérettetése az életében, ezért külön büszkék vagyunk rá, hogy ilyen jól teljesített, főleg, hogy ez országos szintű eredmény. Egy nagyon szerény kisfiú ő, akinél igazából most, a második osztályban, a szöveges feladatok megoldása közben mutatkozott meg, hogy kiemelkedően jó a kombinatorika, a logikus gondolkodás, az összefüggések keresése terén – fogalmazott a tanítónő.

András elmondta, hogy nagyon szereti a matematikát, és a verseny tényleg izgalmas volt. Izgult, de azért oda tudott figyelni a feladatokra. Otthon a szüleivel és az iskolában a tanító nénivel is sokat készültek a megmérettetésre. Érdekességként mondjuk el, hogy András bátyja, az ötödikes Péter is kiemelkedően jó matekos. Ő is részt vett mindkét Kenguru versenyen, és ő Kragujevacon az ötödik helyen végzett.

Branislava Ilijin, a Stevan Sremac Általános Iskola igazgatója gratulált mindkét fiúnak, és nagyon büszke arra, hogy kiemelkedő matekosok képviselték iskolájukat Kragujevacon.