2024. április 25., csütörtök

Tehetségek bemutatkozása

Évadzáró a Talentum Egyesületben

A szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület pénteken a Gyermekszínház színpadán tartotta meg évadzáró műsorát. A rendezvény keretein belül felléptek az egyesület szakosztályai. A táncosok és énekesek különböző tájegységek dalait, táncait mutatták be, és mindezt autentikus öltözetben tették. A műsorszámok felvezető szövegéből azt is megtudhattuk, hogy egy-egy produkció milyen sikereket ért el a különböző megmérettetéseken. A fellépőket a Duhaj zenekar kísérte, akik ezúttal a Juhász zenekar néhány tagjával is kiegészültek.
Az évadzárót követően Brezovszki Tamara, a Talentum vezetője nyilatkozott lapunknak.
– Nagyon sikeres évadot zártunk. Mint minden évünk, ez is mozgalmas volt, hisz a szeptembert mindig új koreográfiákkal kezdjük. Figyelünk arra, hogy a hagyományainkat ápoljuk, minden évben megrendezzük a karácsonyi műsorunkat, új népviseleteket készítünk, és azután jön a tavasz, amikor rengeteg megmérettetésre kerül sor. A tánckaraink, táncos szólistáink, kórusaink, az énekes szólistáink ilyenkor mind versenyre mennek, és az idén is szép eredményeket értek el. Büszke vagyok az egész közösségünkre, és mindez nem jöhetett volna létre, ha a szülők nem lennének olyan elszántak, mint a gyermekeik. Sajnos nincs egy állandó közösségi ház, ahol minden próbánkat meg tudnánk tartani, és ebben sokszor más intézmények segítenek ki bennünket – fogalmazott a szervezet vezetője.
Az egyesület évada pénteken véget ért, de a munkát az elkövetkező időszakban is folytatják. A Talentum felsős táncegyüttese az előttünk álló hétvégén Egerbe utazik egy fesztiválra, és egy héttel később kezdetét veszi a Talentum tizedik tábora. Augusztus végén pedig megtartják a Palicsi Sokadalom nevű találkozót.