2024. április 24., szerda

Én így látom a körülöttem lévő világot

Képzőművészeti pályázatot szervezett a kishegyesi környezetvédelmi egyesület

A közelmúltban zárult a kishegyesi Greenhead Környezetvédelmi Egyesület képzőművészeti pályázata, amely ez alkalommal kicsit más volt, mint a korábbi években, viszont továbbra is nagy érdeklődés övezte – számolt be lapunknak Puskás Valéria, az egyesület elnöke.

– Az idén az volt a változás a korábbi évekhez képest, hogy képzőművészeti pályázatot szerveztünk, vagyis nemcsak rajzokat vártunk, hanem mindenféle képzőművészeti alkotást. Az is eltért az előző alkalmaktól, hogy kiszélesítettük a pályázatot, így nemcsak Topolya és Kishegyes községből pályázhattak a gyerekek, hanem egész Vajdaság területéről. A téma a hétpettyes katicabogár volt, ami egy jól ismert és hasznos faj. A pályázat címe az, hogy Én így látom a körülöttem lévő világot, és ennek megfelelően a gyerekek nagyon kreatívok voltak. Érdekes volt, hogy a pályázaton részt vevő gyerekek szemüvegén keresztül láthattuk a katicabogarat – mondta el az elnök, majd arról is szólt, hogy ez alkalommal összesen 57 pályamű érkezett az alsós iskolásoktól. Legtöbb alkotás a harmadikosoktól érkezett, legkevesebb pedig a negyedikesektől.

Az idén nemcsak oktatási intézményen belül pályázhattak a gyerekek, hanem intézményen kívül is. Ennek köszönhetően pl. a Nők Kishegyesi Fórumának Ügyi csapata is részt vett a pályázaton. Az alkotások négy településről érkeztek, Gunarasról, Topolyáról, Szeghegyről és Kishegyesről – számolt be Puskás. A zsűri döntése alapján végül az elsősök kategóriájában Tüskei Mira Emma lett az első Kishegyesről, a másodikosoknál a gunarasi Szremcsev Barbara bizonyult a legjobbnak, a harmadikosoknál pedig Fodor Lea Gunarasról. A negyedikeseknél, mivel nagyon kevés alkotás érkezett a pályázatra, csak különdíjat osztottak ki. A pályázat nyertesei rajzfelszerelést kaptak jutalmul.

A Greenhead Környezetvédelmi Egyesület képzőművészeti pályázatát az idén is Kishegyes község önkormányzata támogatta.