2024. április 25., csütörtök

A vajdasági magyar színpadok legjobbjai

Évadzáró a Szabadkai Népszínházban

A Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának évadzáró gálaestjén szombaton Merényi Nicolette magánénekes és Kiszely Zoltán színművész fellépését láthatta a közönség. A páros ismert operett és musical részleteket, filmdalokat, valamint népszerű slágereket adott elő

A rendezvény keretein belül kihirdették az idei Pataki-gyűrű díj jelöltjeit. Balázs Áron színművész válogatása nyomán a 2021/2022-es színházi évad legjobbjának járó elismerésre a következő színészek esélyesek:

Banka Lívia – az Amikor Isten hasba rúg című előadásban nyújtott alakításáért, mely a Kosztolányi Dezső és az Újvidéki Színház koprodukciójában jött létre.

Hajdú Tamás – az Élőhomok című előadásban nyújtott alakításáért, mely a Szabadkai Népszínházban jött létre.

Mészáros Árpád – a III. Richárd című előadásban nyújtott címszerep megformálásáért, mely az Újvidéki Színházban jött létre.

Pámer Csilla – a Három nővér című előadásban Mása szerepének megformálásáért, mely a Szabadkai Népszínházban jött létre.

Szilágyi Áron – a Művészet című előadásban Yvan szerepének megformálásáért, mely a Zentai Magyar Kamaraszínházban jött létre.

Az előző évadból további két színész kerültek a nomináltak listájára, mivel az akkori vírushelyzet nem tette lehetővé a zsűri számára az előadás megtekintését. Ők pedig:

Fülöp Tímea – a Dogville című előadásban Grace szerepének megformálásáért (Kosztolányi Dezső Színház), valamint az Anna Karenina című előadásban Anna szerepének megformálásért (Újvidéki Színház).

Német Attila – az Anna Karenina című előadásban Karenin szerepének megformálásáért, mely az Újvidéki Színházban jött létre.