2024. április 23., kedd

Elbúcsúztatták a Paulinum végzős diákjait

A püspökségi klasszikus gimnázium várja leendő elsős tanulóit

Pénteken alkalmi műsor keretében búcsúztatták el a végzős tanulókat a szabadkai Paulinum Püspökségi Klasszikus Gimnáziumban. A rendezvényen szavalatok, zeneszámok és beszédek is elhangoztak, valamint ismertették a diákok érettségi vizsgájának eredményeit is.
– Iskolánk nyelvi-társadalmi irányzatú gimnázium, ahol a klasszikus kultúrán, a történelmen és persze a hitoktatáson van a hangsúly. Intézményünk arra összpontosít, hogy a diákokat a keresztény értékekre, erkölcsre és kultúrára nevelje. A Paulinum egy kis szakgimnázium, ebben a tanévben nyolc diák fejezte be a tanulmányait. Ez a kis csoport mindvégig rendkívül szépen dolgozott. Mindenki sikeresen lerakta az érettségi vizsgát, aminek mi nagyon örülünk. A ballagó tanulók természetesen folytatják a tanulmányaikat, hiszen a gimnáziumunk elsődleges feladata, hogy egy jó alapot adjon a továbbtanuláshoz. Ami az új iskolaévet illeti, most lesznek a kisérettségi vizsgák, ezt követően szoktak a diákok jelentkezni. Érdeklődők természetesen most is vannak, a végső számot azonban csak augusztus második felében tudjuk meg – emelte ki dr. Miocs József, a Paulinum Püspökségi Klasszikus Gimnázium és Kollégium igazgató-rektora.
Varga Sámuel, a Paulinum ballagó diákja Felsőhegyről érkezett a gimnáziumba. Elmondása szerint az elmúlt négy év élete legszebb időszaka volt, hiszen olyan barátságokra is szert tett, amelyek egy egész életre szólnak.
– A Paulinum nevét mindvégig büszkeséggel fogom a szívemben hordani. Tanulmányaimat természetesen folytatni fogom, így szeptembertől a szegedi Gál Ferenc Egyetem Teológiai Karán fogok tanulni. A gimnáziumunkat nyugodt szívvel ajánlom bárkinek, mivel itt olyan alapokat kapunk, amelyek segítik további tanulmányainkat – hangsúlyozta Varga Sámuel.
Az ünnepségen mások mellett jelen volt dr. Német László nagybecskereki megyés püspök és dr. Rokay Zoltán, a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem nyugalmazott tanára is.