2024. április 25., csütörtök

Felújították a rendőrőrsöt

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a Tornyosi úton lévő rendőrőrsöt, hogy hétköznaponként a délelőtti órákban egy rendőr ügyeljen a lakosság biztonságára és a közrendre. Szabó Dékány Zsófia, a civil szervezet koordinátora elmondta, hogy nagy szükség volt az irodahelyiség felújítására.

– A zentai rendőrállomás 2006-ban kapott Felsőhegyen hivatalos helyiséget, amelyet legutóbb négy-öt évvel ezelőtt meszeltek be, és most, emellett pedig adományokból szalagfüggönyt is szereltek a rendőrőrs ablakára – mondta a civil szervezet koordinátora.

A rendőrőrsön egyelőre egy magyar ajkú rendőrnő, Tandari Szabina fogadja a falubelieket. A felsőhegyi rendőrőrsöt a zentai rendőrállomás központját tárcsázva lehet elérni, de hétköznaponként Tandari Szabina 7–14 óráig személyesen is fogadja a polgárokat.

A felújított rendőrőrs megnyitóján jelen volt Dejan Ševo, a zentai rendőrállomás vezetője is, aki napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a felsőhegyi rendőrségi körzet Bogarast is magában foglalja, ezért működése fontos a zentai rendőrállomás számára. Hozzátette, hogy a közeljövőben legalább még két rendőrt szeretnének erre a területre.

Azon kérdésünkre, hogy a jelenleg is folyamatban lévő toborzáson a községben élő fiatalok körében mekkora az érdeklődés a rendőri hivatás iránt, Dejan Ševo elmondta, hogy sajnos nagyon kevesen jelentkeztek. Mindössze öten, de úgy vélik, hogy mind az öten teljesítik a felvételi követelményeit.