2024. április 25., csütörtök

Jó borok, finom falatok, kellemes dallamok

Csütörtök este megnyitotta kapuit az immár hagyományos Interfest borfesztivál, amelyet június 16-a és 18-a között tartanak meg a Szabadság téren.

Jadranka Beljan Balaban, az Interfest egyik szervezője elmondta, hogy az idén több mint 90 résztvevője lesz-van az idei borfesztiválnak, közöttük szerepelnek majd azok a sikeresebb, hazai borászok is, akiket az utóbbi időben díjaztak az európai borszemléken. – Először is nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen sok kis borászat jelentkezett a részvételre. Az első Interfest óta az a célunk, hogy magasabb szintre emeljük a borkultúrát a régióban, és segítsük a kis borászatokat. Időközben közülük sokan nagyot fejlődtek, és többé nem nevezhetők kis borászatoknak, hiszen díjakat nyertek a leghíresebb külföldi borszemléken. Ma már elmondhatjuk, hogy nagy utat tett meg és sokat fejlődött a szerbiai és a vajdasági borászat. A hazai borászatok közül a vajdasági, közülük is a Fruška gora-i borászatok a legismertebbek – magyarázta a szervező.

Június 16-a és június 18-a között tartják meg az idei Interfest borfesztivált a Szabadság téren, a rendezvény 19 órától éjfélig látogatható (Fotó: Szeli Balázs felvétele)

Június 16-a és június 18-a között tartják meg az idei Interfest borfesztivált a Szabadság téren, a rendezvény 19 órától éjfélig látogatható (Fotó: Szeli Balázs felvétele)

Az Interfest borfesztiválra az idén külföldi résztvevők érkeztek Magyarországról, Horvátországból, Montenegróból, Szlovéniából, és először érkeztek borászatok Szlovákiából is. A gazdag borkínálaton kívül a látogatóknak alkalmuk van-lesz megkóstolni és megvásárolni a legfinomabb hazai pálinkákat, hazai viszkit és különféle likőröket.

Jadranka Beljan Balaban a fesztivál kezdete előtt megtartott sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy az idegenforgalmi irodák kínálatában egyre gyakrabban szerepelnek a vajdasági borpincészetek – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

(Fotó: Szeli Balázs felvétele)

(Fotó: Szeli Balázs felvétele)

A finom itókákon kívül ínycsiklandó gasztronómiai kínálattal várja a fesztivál a vendégeket. Különféle kolbászféléket, sajtokat, kalácsokat, mézet és süteményeket is megkóstolhatnak és megvásárolhatnak az érdeklődők. A fesztivál ideje alatt különböző együttesek lépnek fel a Szabadság téren kialakított színpadon, hangulatossá téve a rendezvényt.

Az Interfest mindennap 19-től 24 óráig látogatható, a belépés ingyenes, a borkóstolásra a fesztivál bejáratánál pohárbérleti jegyeket lehet vásárolni.