2024. április 25., csütörtök

A dupla ár ellenére is sikeres szolgáltatás

Nincs szabad hely a törökbecsei kikötőben

A tavalyi 5000 dinár helyett idén a vízi járművek őrzésének szolgáltatási díja 10 000 dinárra emelkedett a törökbecsei ún. Marina-Gradište kikötőben. A kempinghelyek esetében is drágulás tapasztalható, ugyanis a felhasználóknak idényre szólóan 10 000 dinár helyett 30 000 dinárt kell fizetniük.

A drágulás egyik oka, hogy a kétszáz hellyel rendelkező kikötő biztonságos felügyeletéhez a már meglévő két őr mellé még hármat kell alkalmazni, a másik pedig, hogy a közterületen az elmúlt évben több újítást is elvégeztek. Tavaly a part mindössze egyharmad része rendelkezett áramszolgáltatással, ezt most a teljes szakaszra kibővítették, amit az ott tartózkodók is használhatnak. Mindezért napi 140 dináros csatlakozási illetéket kell fizetniük. A már meglévő, zuhanyrózsával rendelkező öt vízcsap még héttel bővült, ugyanakkor a kikötő előtt lévő 1200 négyzetméteres közterületet tört cseréppel szórták be, ami a jövőben az ide érkezőknek kitűnő parkolóhelyet biztosít. A terület épülettel is rendelkezik, ahol mosdó, konyha, sőt negyven személyt befogadó tanácsterem is van, amit szükség szerint a helyiek vagy akár a vidékiek is kibérelhetnek. A csónakok és kishajók őrzésének idénye a törökbecsei kikötőben május 1-től október 31-ig tart. Azok a tulajdonosok, akiknek télre nincs lehetőségük arra, hogy vízi járművüket hazaszállíttassák, azt a part melletti területre helyezhetik. Ezért a hathavi szolgáltatásért 12 500 dinárt kell fizetniük.

A helyi idegenforgalmi szervezet által működtetett kikötőben október végéig nem tudnak újabb vízi járművet befogadni, hiszen a csónak- vagy kishajó-tulajdonosok minden egyes helyet kibéreltek, annak ellenére, hogy idén lényegesen többet kell fizetniük.