2024. április 19., péntek

Gyermekmedence és ingyenes wifi

Szerbcsernyén egy gyermekmedence alapkövét helyezték el

Szerbcsernyén tegnap elkezdődtek egy új kültéri gyermekmedence munkálatai, így az eddig meglévő szabadtéri medence mellett még egy fogja várni a kikapcsolódni vágyó gyermekeket. Az új, csúszdákkal, szökőkutakkal ellátott gyermekmedence 148 négyzetméter alapterületű és 30 centiméter mély lesz. Az alapkőletételen a magyarcsernyei önkormányzat, a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság, valamint a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság képviselői vettek részt.

Vladimir Brakus, a magyarcsernyei önkormányzat polgármestere kiemelte, hogy Szerbcsernye kiváló uszodával és jó látogatottsággal büszkélkedhet, és már csak a gyermekek számára készült létesítmények hiányoznak. Elmondása szerint 15 millió dinárnyi támogatást hagytak jóvá a beruházásra, míg az önkormányzat biztosítja a projekt befejezéséhez szükséges további forrásokat.

– Az idegenforgalmi minisztériummal és a tartományi titkárságokkal együttműködve sikerült egy projektet elkészíteni, mellyel sikeresen pályáztunk. A medence építésének a befejezésével a gyerekeknek lehetőségük lesz néhány kísérő létesítményben, szökőkutakban, csúszdákban és hasonlókban gyönyörködni – fogalmazott a polgármester, majd hozzátette, hogy az előző időszakokban is sokat fektettek a sportinfrastruktúrába.

Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár rámutatott, hogy ez a projekt nagyon fontos a magyarcsernyei község számára.

– Ma egy új medence alapkövét tettük le, amely medencében a gyermekek az úszással ismerkedhetnek majd meg. Egy olyan kis község, mint Magyarcsernye, mindenképpen megérdemli a sportkapacitások bővítését. A következő időszakban ez a község aktív résztvevője lesz minden pályázatunknak, hogy közösen a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk a gyerekeknek a sportoláshoz – mondta Dane Basta.

Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár is egyetért azzal, hogy ez a projekt rendkívül fontos.

– Magyarcsernye az aktív kis helyi önkormányzatok példája. Közösen dolgozunk a sport és az idegenforgalom fejlesztésén, valamint a helyiek életszínvonalának a javításán. Több mint 2 millió dinárt különítettünk el a község számára, és az elképzelések szerint a következő időszakban ingyenes internettel látjuk el a medencét – jelentette be Nenad Ivanišević.