2024. április 23., kedd
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Jövőre felújíthatják Karlóca központját

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke tegnap megtekintette a Karlóca kulturális és történelmi védelmi övezetében található Braće Anđelić (Anđelić fivérek) utca felújítási munkálatait, ahol bejelentette, hogy a munkálatok az év végére befejeződnek, aminek köszönhetően augusztusban a település központjának felújítására is megfelelőek lesznek a feltételek.

– Az Anđelić fivérek utca felújítása nagyon fontos Karlóca közlekedése szempontjából. Jövőre elkezdjük a település központjának rendezését, amikor a Rajačić pátriárka utca egy részét sétálóövezetté alakítjuk, így ez a beruházás még fontosabb lesz, hiszen új életminőséget hoz a polgárok számára – mondta Mirović, majd hozzátette, hogy Vajdaság a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságon keresztül 200 millió dinárt különített el ilyen célú befektetésekre.

Megjegyezte, a tartományi kormány 2018-ban költségvetési alapot hozott létre a település rendezésének támogatására, és a szerbiai képviselőház elfogadta a kulturális és történelmi örökség megújításáról, valamint Karlóca fejlesztésének ösztönzéséről szóló törvényt. Mirović bejelentette, hogy jövőre a Branko Radičević tér felújítása, valamint a köz- és díszvilágítás megújítása élvez elsőbbséget.

Mirović elmondta, hogy a tartományi kormány volt az első, amely forrást biztosított, és megkezdte a Karlóca felújítására és fejlesztésére szolgáló projektek végrehajtását, például a központ homlokzatainak felújítását.

Aleksandar Stojkečić, Karlóca polgármestere elmondta, hogy a település számára az Anđelić fivérek utca felújítása az egyik legfontosabb beruházás, hiszen hosszú távon megkönnyíti a közlekedést, és megváltoztatja Karlóca kinézetét.

A munkálatok felölelik az Anđelić fivérek utca egy részének felújítását 845 méter hosszan, ami útszélesítést, járdák építését, a vízvezeték-hálózat felújítását, esővíz-elvezetést és közvilágítás kiépítését foglalja magában.