2024. március 29., péntek

Erdogan hamarosan Szerbiába látogat

Mevlüt Çavuşoğlu török külügyminiszter ma bejelentette, hogy Recep Tayyip Erdoğan török államfő hamarosan látogatást tesz Szerbiában – írja a 021.rs hírportál.

Ana Brnabić szerb kormányfő úgy értékelt, hogy a Szerbia és Törökország közti viszonyt intenzív politikai párbeszéd és kifejezett gazdasági együttműködés jellemzi különösen a török vállalatok beruházásainak tekintetében.

A szerb kormány által kiadott közlemény szerint Brnabić köszönetét fejezte ki a támogatás iránt, amit a török kormány és az államfő nyújt a beruházóknak, akik Szerbiában szeretnének befektetni.

A szerb kormányfő hangsúlyozta, hogy Szerbia számára kimagaslóan fontos a Törökországgal megvalósuló energetikai együttműködés is, valamint a Török Áramlat projektjének kiépítése is, amely lehetővé teszi a régió számára a gázzal való ellátást.

A török külügyminiszter kijelentette, hogy vállalataik elégedettek a Szerbiában megvalósuló munkavégzéssel, majd hozzátette, hogy jelenleg mintegy 10 ezer szerb munkást foglalkoztatnak.