2024. április 24., szerda

A gyerekek legjobb topolyai bulija

A Felvonulási téren hetedik alkalommal tartottak gyermeknapot

Cikkünkhöz képgaléria is kapcsolódik, amely ITT érhető el.

Jókedv, felhőtlen játék, ajándékok és tömeg jellemezte a Családfa Civil Szervezet és Topolya Község Művelődési Háza közös szervezésében rendezett VII. Gyermeknapot a hétvégén. Fekete Bánov Ágnes, az Életfa elnöke elmondta, hogy a hét évvel ezelőtt útjára indított, nagy sikerű és rendkívül népszerű programot hiánypótló rendezvényként álmodták meg.

– Az alapkoncepciónk az volt, hogy ingyenesen tudjanak a gyermekek tartalmasan, ugyanakkor felhőtlenül szórakozni, így a trambulint és az arcfestést is díjtalanul tudják igénybe venni, hiszen ezek a legtöbb rendezvényen pénzbe kerülnek. Így a különböző anyagi hátterű gyerekek egyaránt szórakozhatnak felhőtlenül és egyenlő eséllyel. Szerencsére, a gyerekek körében rendkívül népszerű lett a programunk, illetve a sikerünk másik kulcsa, hogy a felnőttek is felkarolták. Fő támogatónkká vált Topolya község, a topolyai helyi közösség, a Komgrad Közvállalat, valamint Topolya Község Telekrendezési, Útkezelési, Közművesítési, Településtervezési és -rendezési Közvállalata hozzájárulását is élvezzük. Emellett hatalmas sikerként éljük meg azt is, hogy a topolyai civil szervezetek és az intézmények is csatlakoztak hozzánk – kezdte a beszélgetést Fekete, aki hozzátette, hogy együttműködő partnereiknek köszönhetően a gyerekek színpadi közreműködésével lebonyolított megnyitó után tizenhárom helyszínen lehetett pecséteket gyűjteni a kis füzetekbe az idén. Hat begyűjtött pecsét után járt egy ajándék, illetve a tizenkét begyűjtött pecsét után további ajándék ütötte a gyerekek markát a tér közepére felállított sátornál. A regisztrációt követően már startból is kézhez kaptak egy ajándékcsomagot, amely írószert, kis játékot, ragasztós matricát, noteszt és vizet tartalmazott. Szabó Kis Csepegi Ella tanárnő, Kospenda József és Virág Zsolt tanárok felügyeletével az általános iskolák közlekedési versenyéhez is köthető poligonpályát is felállították, aminek alkalmával további ajándékokban, illetve jutalomban részesültek azok a gyerekek, akik a legtöbbször teljesítették a távot. Az ajándékokat és a feltételeket pedig a Capriolo vállalat biztosította.

– Örömünkre szolgál még, hogy partnerintézményként társult hozzánk a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény, mint ahogy a topolyai iskolák is, jelen volt még a Bethesda Szeretetszolgálat, Topolya Község Idegenforgalmi Irodája, a Petőfi Sándor Cserkészcsapat, a 3+1 Nagycsaládosok Egyesülete és az Arcus Környezetvédő Egyesület is. Nagyon érdekes és valóban hasznos tudást ad át a Vöröskereszt topolyai szervezete, hiszen az újraélesztést lehet a sátruk alatt kipróbálni és elsajátítani a próbababákon. Első alkalommal csatlakozott hozzánk a rendőrállomás, a csapatuk egy információs pulttal érkezett, és egy motoros járőrrel. Mellettük tűzoltó kamionba és mentőautóba is beülhettek a kis érdeklődők – hallhattuk a fő szervezőtől, akitől az iránt is érdeklődtünk, hogy melyek voltak a legnépszerűbb állomások.

– Ahol sorok kígyóztak, az immár hagyományosan a Petőfi Sándor Cserkészcsapat mászófala volt, a kerékpáros poligonpálya, az íjászat és az arcfestés is látványosan népszerűnek bizonyult. Egyébként több mint 400 gyermek regisztrált, és az őket kísérő szülőkkel, nagyszülőkkel együtt úgy számoljuk, hogy 1200 egyén töltötte be a Felvonulási teret a rendezvényünk idején – tette hozzá Fekete Bánov Ágnes.

A VII. Gyermeknap díjazottjai

A VII. Gyermeknap alkalmával kihirdették a Családfa civil szervezet rajz- és fogalmazásíró pályázatának nyerteseit. A rajzpályázaton a 3–4 évesek közül Stanojević Lenát jutalmazták, az 5–6 évesek korosztályában Cvetićanin Nikoliját, Péter Lúciát és Sütő Szófiát. Különdíjban részesült Kalmár Anna, Golubović Mijat és Kovács Luca. Az 1. és 2. osztályosok közül első helyen végzett a topolyai Presburger Janka és a bácskossuthfalvi Neurocsni Natália. Második lett a topolyai Vajda Michelle és a bácskossuthfalvi Forró Hanna Léna. Különdíjat vehetett át a topolyai Kopilovics Tifani és Bakos Alen Benett, valamint a gunarasi Oláh Heléna. A 3–4. osztályosok kategóriájában a bácskossuthfalviFodor Nina vehette át az első díjat, a másodikat Gáspár Kamilla, a topolyai Tóth Milla harmadik lett. Különdíjban részesült a bácskossuthfalvi Holló Réka, a topolyai Nikolov Noel, Tóth Milla, Szloboda Jáson, a gunarasi Vatai Dávid és a zentagunarasi Barna Matilda. A kisegítő tagozatosok közül Bačić Damir, Bojan Sabolčki, Német Botond és Miklós László részesült jutalomban. A fogalmazásírásban a gunarasi Szremcsev Klaudia, a topolyai Domány Bence és a gunarasi Gere Titanilla részesült helyezésben és jutalomban.

A kerékpáros poligonpályán teljesítményük alapján többeket is jutalmaztak, első helyen végzett Milanović Nikola, második lett Major Máté, harmadik pedig Zagorac Jovan.