2024. március 29., péntek

Hamarosan kalácsfesztivál

A Magyarcsernyei Gasztronómiai és Hagyományápoló Csoport idén is megszervezi, immár 15. alkalommal, hagyományos kalácsfesztiválját június 26-án, amire várják a csapatok jelentkezését. A megmérettetés részleteiről Szilágyi Sándor, az egyesület elnöke nyilatkozott napilapunknak.

– A csapatok két kategóriában versenyezhetnek: otthonról hozott kalácsokkal, melyeket a tűzoltóotthon nagytermében állíthatnak ki, és frissen sütött pékkiflikkel, melyeket a szabadtéri kemencénkben sütünk ki. A kiflik esetében, hogy a csapatok üreset vagy töltöttet készítenek, azt rájuk bízzuk. Ami az otthonról hozott kalácsokat illeti, fontos, hogy minél hagyományosabbak legyenek. Tehát nem cukrászkölteményeket várunk, hanem igazi régies, magyaros, hagyományos kalácsokat – fogalmazott az elnök.

Jelentkezni és bővebb tájékoztatást kérni június 21-éig lehet Bugyi Erzsébetnél a 069/546-5327-es telefonszámon. A szervezők ötfős csapatok jelentkezését várják. A részvételi díj csapatonként 500 dinár, amely tartalmazza az ebédet. Amennyiben nagyobb csapat jönne, az sem gond, de minden további fő után plusz 100 dináros részvételi díjat kell befizetni. A kiflik sütéséhez az alapanyagokat a csapatoknak kell biztosítaniuk, a kisütés pedig a Magyarcsernyei Gasztronómiai és Hagyományápoló Csoport feladata lesz.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak.