2024. március 28., csütörtök

Világbajnokság: Ausztrália is kijutott

Utolsó előttiként Ausztrália válogatottja jutott ki a november 21-én kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságra, miután a hétfői interkontinentális pótselejtezőn gól nélküli találkozót követően tizenegyespárbajban legyőzte Perut Al-Rajjanban. Az első félidő óvatos játékot hozott, egyik csapatnak nem sikerült kaput eltaláló lövést bemutatnia. A fordulás után sem forogtak különösebben nagy veszélyben a kapuk, így hosszabbításba torkollt a mérkőzés. A ráadásban sem változott a játék képe, így tizenegyesrúgások döntöttek a továbbjutásról: ebben az ausztrálok céloztak pontosabban (5:4), így sorozatban ötödik, összességében hatodik vb-szereplésükre készülhetnek. Az utolsó helyről a tegnapi, ugyancsak al-rajjani Costa Rica–Új-Zéland interkontinentális pótselejtező döntött.

Bajnokok Ligája: Kazah a Fradi első ellenfele

A kazah Tobol Kosztanaj lesz a Ferencváros ellenfele a Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójában. Az európai szövetségben kedden sorsolták ki a párosítást, amelyet a magyar bajnok az 1. csoport egyik kiemeltjeként várt. A párharcok első mérkőzését július 5-én vagy 6-án, a visszavágókat egy héttel később játsszák. Az FTC idegenben kezd. Továbbjutás esetén az első körhöz hasonlóan a 2. fordulóban is kiemelt lesz az FTC, annak a sorsolását szerdán tartják. A párharcok vesztesei a Konferencia Liga-selejtező 2. fordulójában folytathatják szereplésüket. A főtáblára jutáshoz négy fordulót kell nyerni a BL-selejtezőben.

Bajnokok Ligája-selejtező, az 1. forduló: Tobol Kosztanaj (kazah)–FTC, Ludogorec (bolgár)–Sutjeska (montenegrói), Pjunik (örmény)–Kolozsvár (román) Maribor (szlovén)–Sahtyor Szaligorszk (fehérorosz), Dudelange (luxemburgi)–KF Tirana (albán), Malmö (svéd)–Az előselejtező győztese, Ballkani (koszovói)–Žalgiris (litván), Helsinki (finn)–Riga (lett), Bodø/Glimt (norvég)–Klaksvík (feröeri), The New Saints (walesi)–Linfield (északír), Shamrock (ír)–Hibernians (máltai), Lech (lengyel)–Qarabağ (azeri), Skupi (északmacedón)–Lincoln (gibraltári), Zrinjski (bosnyák)–Sheriff (moldovai), Slovan (szlovák)–Dinamo Batumi (grúz).