2024. március 29., péntek
FUTBALL 7

Adai siker Tóthfaluban

Gyermekzsivajtól és a szülők szurkolásától volt hangos vasárnap délelőtt a tóthfalui labdarúgó-akadémia segédpályája, ott rendezték meg ugyanis a Magyarkanizsa–Zenta–Ada községi labdarúgó-szövetség által kiírt U11-es bajnokság zárótornáját, amelyre a hat legtöbb pontot gyűjtő együttes jutott el. A részt vevő csapatokat a szervezők két hármas csoportba osztották, a lebonyolítás módja pedig ugyanaz volt, mint év közben, a selejtező tornákon: a két csoportgyőztes jutott be a döntőbe, míg a két csoportmásodik a 3., a két csoportharmadik pedig az 5. helyért játszhatott. Az A csoportban az esélyes adaiak az utolsó körben aratott 4:2-es sikerükkel biztosították be az első helyet, és a B előjelű kvartettben is az utolsó meccsen dőlt el az első hely kérdése: a hazai Tisza Nyers nagy csata után 1:1-es döntetlent ért el a moholi Bácska ellen, ez pedig a jobb gólaránnyal rendelkező tóthfaluiak csoportelsőségét eredményezte.

Az 5. helyért lebonyolított találkozón a TSC-s lányok simán verték a Zenta gárdáját, és a 3. helyért vívott összecsapáson sem adódott túl sok izgalom, az Obilić gárdája ugyanis 3:0 arányban győzte le a Bácskát. A fináléban viszont már annál több volt a feszültség és az izgalom. A hazaiak Vuk Živanov távoli szabadrúgásgóljával jutottak vezetéshez, az adaiak azonban a hajrában Horváth Ádám büntetőjével egyenlíteni tudtak, a harcias összecsapás így 1:1-es döntetlennel ért véget. A bajnoki cím sorsáról ezt követően büntetőpárbaj döntött, amelynek során a hazai játékosok kétszer, míg ellenfelük csak egyszer hibázott, így a Futball 7 elnevezésű bajnokságot az AFK együttese nyerte meg. A mindent eldöntő büntetőt egyébként az adaiak egyetlen leány játékosa, Báthory Anna értékesítette, aki az elvetődő kapus mellett higgadtan a kapu közepébe lőtt. A döntő mérkőzés után az első három helyezett klub játékosainak Vajda Fangyó, a községi labdarúgó-szövetség titkára adta át az érmeket.

Eredmények, A csoport: Zenta–Obilić 1:2, AFK–Zenta 0:0. AFK–Obilić 4:2.Végeredmény: 1. AFK 4, 2. Obilić 3, 3. Zenta 1 pont. B csoport: TSC (lányok)–Bácska 1:4, Tisza Nyers–TSC 4:0, Tisza Nyers–Bácska 1:1. Végeredmény: 1. Tisza Nyers 4 (5:1), 2. Bácska 4 (5:2), 3. TSC 0 pont. Az 5. helyért: TSC–Zenta 4:0. A 3. helyért: Obilić–Bácska 3:0. Döntő: Tisza Nyers–AFK 1:1, büntetőkkel: 3:4.