2024. március 28., csütörtök
TARTOMÁNYI OKTATÁSI TITKÁRSÁG

Megjelent az új iskolanaptár

Könnyen tájékozódnak a következő tanévre vonatkozó tudnivalókról

Elérhető a 2022/2023-as tanévre vonatkozó E-naptár (E-kalendar) a tartományi oktatási titkárság honlapján. A naptár segítségével a vajdasági általános és középiskolák dolgozói, diákjai, valamint a szülők könnyebben át tudják tekinteni az adott tanévre vonatkozó tudnivalókat. Könnyebben tájékozódhatnak a munkanapokról és a munkaszüneti napokról, az állami és a vallási ünnepek menetéről, a tanév és a félév kezdetéről, végéről, a munkaszobatokról, valamint a próba-kisérettségi és a záróvizsga dátumáról.
A vajdasági oktatási intézményekben szeptember 1-jén, csütörtökön kezdődik az új tanév. Az első félévben 81 tanítási nap lesz, és december 23-án ér véget. A téli szünidő után a diákok hétfőn, január 16-án térnek vissza az iskolapadba. A nyolcadikosoknak június 6-án, a többi általános tanulónak pedig június 20-án lesz az utolsó tanítási napja. A nyolcadikosok 89, a többiek pedig 99 tanítási nappal zárják a második félévet.
A második félév folyamán a tanulók Gyertyaszentelő, tavaszi és nyári szünetet kapnak. A Gyertyaszentelő szünet 2023. február 15-én, szerdán kezdődik és 2023. február 17-én, pénteken ér véget. A tavaszi szünet április 7-től 17-ig tart.
A nyolcadik osztályos tanulók június 21-én, szerdán, 22-én, csütörtökön és 23-án, pénteken tesznek záróvizsgát.
A végzős gimnazisták számára a második félév május 23-án, a hároméves szakközépiskolák harmadik osztályos tanulói és a négyéves szakközépiskolák negyedik osztályos tanulói számára pedig május 30-án ér véget.
A többi gimnazista és szakközépiskolás számára június 21-én, szerdán kezdődik meg a nyári szünidő.
A vajdasági általános iskolákra és középiskolákra vonatkozó E-naptár a következő weboldalakon érhető el: http://www.puma.vojvodina.gov.rs/etext.php?ID_mat=11755