2024. március 29., péntek

Sikeres életmentés

A Belügyminisztérium pénzjutalomban részesíti a két tűzoltót

Aleksandar Vulin belügyminiszter fogadta Saša Lalić és Andrija Trifunović zaječari tűzoltókat, akik hétfőn egy vízaknából mentek ki egy hároméves kisfiút. A belügyminiszter szerint a tűzoltók igazi hősök.

– Önök a bizonyíték arra, hogy a Belügyminisztériumban bátor, tisztességes, emberséges és szorgalmas személyeket alkalmaznak. Olyanokat, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy emberéletet mentsenek, gyakran saját életüket veszélyeztetve – fejtette ki Vulin a Belügyminisztérium közleménye szerint.

A közleményben arra is rámutatnak, hogy Saša Lalić és Andrija Trifunović nem először tettek bátorságról tanúbizonyságot. Lalić korábban egy csatornából mentett ki egy földdel betemetett munkást, míg Trifunović egy nagyobb ipari létesítményben kialakult tűz hatékony oltásában vett részt. Mint azt kiemelik, hogy a két tűzoltót pénzjutalomban részesíti a Belügyminisztérium.

Amint arról mi is beszámoltunk, a gyermek egy négy méter mély, vízzel teli aknába esett. Mindez a helyi strand melletti sétányon történt, ahol a gyermek az édesanyjával sétált. A két, szolgálaton kívüli tűzoltó éppen arra járt, így azonnal megkezdték a mentést. Amikor kihúzták a vízaknából, a gyermek nem mutatott életjeleket, ekkor megkezdték az újraélesztést, amely sikeres volt.